Home FOTO VIJEST FOTO Svečana procesija vatrogasaca gradom povodom blagdana sv. Florijana obradovala Velikogoričane

FOTO Svečana procesija vatrogasaca gradom povodom blagdana sv. Florijana obradovala Velikogoričane

U organizaciji DVD-a Velika Gorica okupilo se preko 60 vatrogasaca

PODIJELITE

U povodu Dana vatrogastva i blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, u organizaciji jednog DVD-a Velika Gorica nakon dvije godine pauze zbog epidemiološke situacije održana je procesija, koja je krenula od kipa njihovog zaštitnika do Crkve Navještenja BDM.

Ove godine konačno smo se uspjeli okupiti s obzirom na povoljnu situaciju s pandemijom. Ove godine okupilo se puno naših sugrađana, kojima je drago da se u našem gradu opet počelo nešto događati, a i nas veseli povratak ‘na staro’ – kazao je Sven Fabijančić, predsjednik DVD-a Velika Gorica.

Okupilo se preko 60 vatrogasaca, a s prozora zgrada i kuća od male Gorice pa sve do Crkve građani su ih s radošću promatrali i ispratili. U povorci je bio i zamjenik gradonačelnika, Neven Karas.

Ovom prigodom želim čestitati svim vatrogascima i vatrogaskinjama dan njihova zaštitnika. Koliko nam znače, posebice se osjetilo tijekom potresa, pandemije,a sada i kroz zbrinjavanje raseljenog stanovništva Ukrajine. Uvijek su tu, i nebrojeno puta pokazali su da su uvijek spremni reagirati na pravi način. Veliko im hvala na svemu što rade, i što su radili svih ovih godina – istaknuo je.

U procesiji su osim DVD-a Velika Gorica, sudjelovali i DVD Kurilovec, te DVD Kobilić, a u 18.30 započela je Sv. Misa u crkvi Navještenja BDM.

Galerija fotografija