Home FOTO VIJEST FOTO Službeno je otvoren Advent u Gorici: Klizalište veće nego do sada,...

FOTO Službeno je otvoren Advent u Gorici: Klizalište veće nego do sada, a sadržaj još bogatiji

Unatoč kiši, brojni su građani došli na otvorenje i koncert hitova Novih fosila

PODIJELITE
Foto: Josip Škof

Otvorenjem većeg klizališta nego godina do sada i koncertom hitova Novih fosila sinoć je i službeno otvoren Advent u Gorici. Prošle subote upaljena je prva adventska svijeća, a sinoć su se, unatoč kiši, na paljenju druge okupili brojni građani.

Ovogodišnji Advent u Gorici poseban je zbog toga što je klizalište prošireno i dodana je nova staza, Božićno selo je također veće, a ugostiteljska ponuda je raznovrsnija uz veću ponudu. “Prvi puta u sklopu Adventa u Gorici imamo grijani prostor, to je Winter Pub koji se nalazi u sklopu Božićnog sela. Osim zabavnih sadržaja na pozornici, koncerata, nastupa i predstava, u ponedjeljak će se otvoriti ured Bake Božićnjak gdje će se odvijati prigodna prodaja rukotvorina, radionice, prodaja delicija…”, govori nam o dijelu sadržaja Maja Toth, direktorica Turističke zajednice Velike Gorice.

Jedna od atrakcija za sljedeći vikend koju pripremaju je otkrivanje ledenog kipa Sv. Lucije koji će izraditi slovenski umjetnik, a najavljuju i još iznenađenja. “Adventski program završava 24. prosinca nakon čega kreću novogodišnji dani u kojima se očekuje mnogo iznenađenja. Na vremenske neprilike nažalost ne možemo utjecati, ali nadam se da će se ljudi šetati i kroz dan i primijetiti da smo složili mnogo kutaka za fotografiranje koje je izradila Marta Crnobrnja”, dodaje Toth te navodi kako će se kroz radne tjedne održavati program za djecu u Božićnom selu, a krajem tjedna će se održavati nastupi.

Povećani sadržaj pohvalio je i gradonačelnik Krešimir Ačkar “Više je sadržaja, veće je klizalište i veće je Božićno selo, sve kako naši građani ne bi trebali ići u druge gradove. Imamo gotovo cijeli mjesec da uživamo u ovim sadržajima, veselju i sreći.”, govori Ačkar te dodaje kako se održavanjem ovakvih događaja u Parku plemenite opčine turopoljske vraćamo korijenima i tradiciji.

Radno vrijeme klizališta bit će pon-pet: od 15 do 22, a sub-ned: od 08 do 22. Za vrijeme školskih praznika klizalište će biti otvoreno od 08 do 22 sata, a za blagdane od 14 do 22 sata.