Home Izdvojeno FOTO Skauti i velikogorički osnovnoškolci prisjetili se Tihice

FOTO Skauti i velikogorički osnovnoškolci prisjetili se Tihice

PODIJELITE

U spomen na izviđačkog voditelja Tihomira Tomašića Tihicu, Turopoljska udruga skauta “Tur” jučer je održala 6. Memorijal ”Nitko da ne dođe do prijatelj drag”. Sudjelovalo je 260 izviđača iz cijele Hrvatske te učenici velikogoričkih osnovnih škola koji su cijeli dan sudjelovali u raznim aktivnostima na Visokom Brijegu, Cibljanici i Plesu.

– Vrijeme nam je lijepo, ekipe su uživale. Cijeli dan sudjelovali su u igrama i natjecanjima. Skauti su stigli iz Duge Rese, Karlovca, Osijeka, Zagreba. Šaroliko je društvo. Oni koji su bili na prvom Memorijalu stalno se vraćaju, znači da im je lijepo ovdje – rekao nam je Alen Konjević, predsjednik Turopoljske udruge skauta.Iako Memorijal nije natjecateljskog duha, ekipe pokazuju koliko su vješte u pojedinim disciplinama. – Vidimo koliko su brzi u podizanju šatora, paljenju vatre za koju su sami trebali pripremiti i nacijepati drva te ih složiti do određene visine. Pokazuju kako mogu mahati signalizaciju zastavicama, vezati čvorove. Osnovnoškolci su pokušali napraviti svečanu vatru da malo dožive kako i mi to radimo.

Bilo je i nekih sportskih disciplina poput trčanja na skijama, bacanja koplja i kugle iz invalidskih kolica u čemu su skautima pomogli članovi velikogoričkog USPON-a.– I ove godine pokušavamo objediniti i lokalnu zajednicu i nas izviđače i pokazati kohezijsku snagu koju možemo postići u provedbi aktivnosti za djecu i mlade. Ono što treba pohvaliti je angažman nekadašnjih izviđača koji nam se pridruže u ovo vrijeme svake godine i pomognu nam. Oni se i sami prisjete kako je to bilo kada su oni bili mlađi i kako su sve to doživjeli kada su išli na natjecanja – rekao je Konjević.

Kako je jučer bilo na Memorijalu, pogledajte u našoj fotogaleriji.