Home Gospodarstvo FOTO Pri završetku Porinova

FOTO Pri završetku Porinova

Preostaje još asfaltiranje završnog sloja, postavljanje djela signalizacije i od idućeg tjedna ona će biti otvorena za promet

PODIJELITE

Pri kraju je uređenje Porinove ulice. Ulica se rekonstruira i uređuje prvi put nakon 40 godina, a sama obnova potrajala je dvije godine. “Zastoj i komplikacije u radovima javljali su se uglavnom zbog imovinsko pravnih odnosa. Trebalo je izaći ususret mnogobrojnim zahtjevima naših sugrađana, no zadovoljni smo da smo sve uspješno riješili. Građani će dobiti jednu lijepu gradsku ulicu sa svom potrebnom infrastrukturom, a osim cijena nekretnina porasti će i kvaliteta života naših građana”, govori gradonačelnik, Dražen Barišić.

U dvije godine oko tri milijuna kuna

Izvođač radova je VG Komunalac, a u dvije godine trošak radova popeo se na oko tri milijuna kuna. Zadnja faza koštala je gotovo dva milijuna kuna, a obnovljeno je oko 1000 kvadrata pješačkih staza te 2000 kvadrata asfalta, govori direktor VG Komunalca, Jurica Mihalj. “Preostaje još asfaltiranje završnog sloja, postavljanje djela signalizacije i od idućeg tjedna ona će biti otvorena za promet”, zaključuje. Stanovnici- zadovoljni. Dugo su čekali i napokon- dočekali, dodaje član Vijeća gradske četvrti, Živko Šimunović.

Ovaj dio grada time je dobio jednu od najljepših ulica, dodaje gradonačelnik. Već je ranije uređen i trg oko Crkve sv. Petra i Pavala kao i Miošićeva ulica, a obnovom i rekonstrukcijom postojećih okolnih ulica stvaraju se preduvjeti da se i ovdje napravi šetnjica za pješake i bicikliste, zaključuje gradonačelnik. Dodajmo kako još preostaje rekonstrukcija djela Ulice Kneza Porina (od Kolareve do prvog odvojka) u dužini od 160 metara. Za navedenu dionicu radi se idejni projekt, te je potrebni ishoditi lokacijsku i građevinsku dozvolu i riješiti imovinsko pravne odnose.

A evo Ulice kneza Porina u brojkama:

I. faza

Zamjena postojećeg dotrajalog PVC vodoopskrbnog cjevovoda novim polietilenskim vodoopskrbnim cjevovodom u dužini od 358 m, (37 priključaka)

Izvoditelj: VG Komunalac d.o.o., V. Gorica, Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45
Vrijednost radova: 623.396,25 kuna s PDV-om
Rok: 30 radnih dana
Početak radova: 16.05.2017.
Završetak radova: sredinom srpnja 2018. god.
Nadzor građevinski: Bet-nadzor d.o.o.

II. faza

Rekonstrukcija  dijela Porinove ulice (od drugog odvojka do Kolodvorske ulice) u dužini od 350 metara.

Izvoditelj: Zajednica ponuditelja: VG Komunalac d.o.o., Velika Gorica, Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, i Kota GPN d.o.o., Velika Gorica, Trg kralja Tomislava 8
Vrijednost radova: 1.993.520,63 kuna s PDV-om
Rok: 70 radnih dana
Početak radova: 11.06.2018. . god.
Radovi: izgradnja kolnika dužine 350 m, promjenjive širine od 4,50 do 5,50 m, obostrane pješačke staze 250 m x 1,5 m, oborinska odvodnja dužine 336 m i zamjena 6 drvenih stupova javne rasvjete.
Završetak radova: 29.10.2018. god.
Nadzor građevinski: Bet-nadzor d.o.o.

U 2017. god. izveden je dio Ulice kneza Porina (od prvog odvojka do Župnog dvora, sa parkiralištem kod Župnog dvora) i zamjenom vodovoda u dužini od 220 m.
Prometnica je većim dijelom projektirana za dvosmjerni promet izuzev dijela od 121 m, od Kolodvorske ul. prema Kolarevoj ul., gdje je zbog nedovoljne širine koridora predviđen jednosmjerni promet u smjeru istok – zapad (odnosno smjer Kolareva – Kolodvorska).