Home Izdvojeno FOTO Povorka svjetla uz Betlehemsko svjetlo mira prošla gradom

FOTO Povorka svjetla uz Betlehemsko svjetlo mira prošla gradom

Tradicionalno ovom povorkom prezentiramo duh Božića, sve ono što Božić treba simbolizirati - mir, ljubav, radost i nadu

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

Tradicije su one koje ostaju generacijama, one koje nas zbližavaju u ovakvim teškim vremenima. Jedna od takvih hrvatskih i velikogoričkih tradicija je povorka svjetla uz Betlehemsko svjetlo mira koja je jučer prošla gradom.

Svake godine Betlehemsko svjetlo mira dolazi u Veliku Goricu zahvaljujući našim izviđačima iz Turopoljske udruge skauta tur, a koji ga preuzimaju od Saveza izviđača Hrvatske. Svjetlo stiže iz Beča i na ovaj način dolazi u domove svakog od nas.

Tradicionalno ovom povorkom prezentiramo duh Božića, sve ono što Božić treba simbolizirati – mir, ljubav, radost i nadu. Svaka pohvala ide našoj Udruzi skauta jer donose ovo svjetlo u naš grad, donijet će ga i u Gradsku upravu za par dana s porukom koja nam je svima u ovim teškim, izazovnim vremenima, više nego potrebna.”, ističe gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je uz svojeg zamjenika Nevena Karasa, predsjednika Gradskog vijeća Darka Bekića, direktorice Turističke zajednice Velike Gorice Maje Toth i direktorice Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivane Alilović također bio dio povorke.

Povorka je sinoć bila u manjem obimu zbog najave lošeg vremena, no unatoč tome bila je jednako emotivna. Prolazak Turopoljskog banderija, izviđača, Svete Lucije i građana kroz Advent u Gorici privlačio je poglede, ali i usmjeravao na obraćanje pozornosti na ono bitno – zajedništvo i mir.