Home Gospodarstvo FOTO Pleso dobiva moderno igralište: Tradicija igranja košarke u ovoj četvrti traje...

FOTO Pleso dobiva moderno igralište: Tradicija igranja košarke u ovoj četvrti traje odavno

Igralište će biti napravljeno od sintetske gume u dva sloja

PODIJELITE
Foto: GČ Pleso

U Gradskoj četvrti Pleso niče novi sadržaj za građane – korak po korak i razvija se projekt izgradnje košarkaškog igrališta. Riječ je o potpuno novom, modernom košarkaškom igralištu koje će biti napravljeno od sintetske gume u dva sloja u dimenzijama 30×17 metara. Igralište će biti pozicionirano na katastarskoj čestici koja je namijenjena za sportsko rekreacijsku zona, a nalazi se između ulice Šandora Breščenskog i ulice Vladimira Nazora, govore nam iz Gradske četvrti.

Projekt je to kojeg je vijeće Gradske četvrti Pleso pisalo u svojim godišnjim planovima unazad par godina. “Svjesni smo, naravno, da nije bilo moguće očekivati da košarkaško igralište dobijemo odmah kad smo ga i zatražili, prvenstveno iz razloga što smo prije par godina dobili igralište za mali nogomet s umjetnom travom, prvo takvo na području Grada Velike Gorice na čemu smo iznimno zahvalni.”, objašnjava nam Slavko Perković, predsjednik vijeća GČ Pleso.

Projekt izgradnje igrališta je prijavljen 2023. na Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, čiji je nositelj Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Predmet prijave bila je upravo rekonstrukcija ovog košarkaškog igrališta. Preko projekta ostvarena je potpora u iznosu od 16.100,00€, što iznosi 40% bespovratnih sredstava od ukupnog iznosa vrijednosti projekta.

Perić ističe kako izgradnja ovog igrališta znači mnogo za građane Gradske četvrti Pleso. “Tradicija igranja košarke na Plesu postoji od davno. Sredinom 90-ih godina vladajući su zbog velikog zanimanja za igranje, kako malog nogometa tako i košarke, te zbog velike gužve na tadašnjem betonskom igralištu, donijeli odluku te su metalne konstrukcije i koševe preselili na betonsko odbojkaško igralište gdje su bili sve do nedavno. S obzirom na to da je to igralište u posljednjih nekoliko godina bilo u jako lošem stanju i da se košarka više nije mogla igrati, odlučili smo poslati molbu prema Gradu Velikoj Gorici i prema razvojnoj agenciji VE-GO-RA koji su nam izašli u susret, te im se mi u ime vijeća GČ Pleso i u ime svih mještana zahvaljujemo na odobrenju i na realizaciji ovog projekta.”, govori Perić.

Radovi na košarkaškom igralištu trebali bi biti završeni do početka prosinca ove godine.