Home Izdvojeno FOTO Otvoreni Gradski vrtovi u Teslinoj

FOTO Otvoreni Gradski vrtovi u Teslinoj

PODIJELITE

U Ulici Nikole Tesle svečano su otvoreni novi gradski vrtovi. Nakon prošlogodišnjeg otvorenja u Podbrežnici i ovaj dio grada postao je bogatiji za 50-ak parcela. Građani su još jednom dobili priliku uzgojiti vlastito voće i povrće nedaleko svojih stanova.

Eduard Batur ima šestero djece, pa će ova parcela dobro doći cijeloj njegovoj obitelji. -Puno mi ovo znači, ne moramo kupovati povrće jer sad imamo svoje domaće. Posadili smo krastavce, mahune, tikvica, svega ima.Gradski vrtovi - Teslina ulica (27)

I otac četvero djece, Božidar Haljinko došao je na svečanost otvorenja. Kaže kako on i supruga još nisu svjesni koliko će im ova parcela znači. – Iskreno, mogu reći da je financijski aspekt bio u drugom planu, no naravno da će biti nešto i od ovoga što smo uzgojili: mahune, cikla, rajčica, krastavac, paprika sve je domaće, prirodno, zdravo. A i djeci smo željeli pokazati kako se nekada radilo, da ih maknemo od kompjutera i igrica.-

Ivanka Pantović u vrtu će saditi sve što je potrebno njezinoj obitelji. -Zahvalni smo što nam je omogućeno da se malo družimo i izađemo iz stanova. Lijepa nam je to rekreacija i nadam se da ćemo održavati vrtove. Ja sam već posadila rajčicu, papriku, salatu, luk, a ima i cvijeća.-

-Svaka parcela velika je 50 kvadratnih metara, mislim da se na toj površini može dosta povrća i voća uzgojiti. Podijelili smo 45 ugovora na dvije godine, a mogu se i produžiti ako se parcele koriste namjenski.-rekao je Stjepan Kos, zamjenik gardonačelnika koji je vlasnicima podijelio ugovore. Dodao je da se planira otvorenje još ovakvih gradskih vrtova u drugim dijelovima Velike Gorice, no lokacije još nisu točno određene.Gradski vrtovi - Teslina ulica (9)

Gradske vrtove u Teslinoj otvorio je gradonačelnik Dražen Barišić koji je rekao da to nije samo mjesto na kojem se uzgaja domaće voće i povrće, već je i mjesto druženja na kojem se okupljaju građani.

I zamjenik ministra poljoprivrede, Tugomir Majdak, došao je podržati projekt.- Ovakve ideje realizirane u urbanim sredinama – proizvoditi hranu na zdrav, prihvatljiv način za krajnjeg potrošača, u ovom slučaju su to sami korisnici vrta, to može biti samo pozitivno i u tom smjeru podržavamo što više ovakvih akcija.-rekao je Majdak.Gradski vrtovi - Teslina ulica (6)

Novi vlasnici parcela na korištenje su dobili i besplatnu vodu te kućicu s alatom za potrebe uređenja svojih vrtova.

[print_gllr id=48899]