Home Tradicija FOTO Održan tradicionalni lovački bal

FOTO Održan tradicionalni lovački bal

PODIJELITE

Tradicionalni lovački bal Turopolja, Posavine, Vukomeričkih gorica, Pokuplja i Vrhovja održan je ove subote 16. godinu zaredom. U Hotel Phoenix u Staro Čiče stigli su brojni lovci, njihovi prijatelji i svi ljubitelji dobre zabave. Kao i prijašnjih godina, održan je Ples srca, a nije izostala ni vrijedna tombola. Okupljene je zabavljala grupa ”Sjaj”, a za vođenje programa bio je zadužen Borislav Zimonja.

– Zahvaljujem se svim sponzorima koji nas prate svih ovih godina. Poznato je da prave zabave i fešte organiziraju lovci – rekao je Josip Jančić, predsjednik Lovačkog društva ”Srna” Velika Gorica.Jančić je najavio i skoru promociju knjige o lovstvu u velikogoričkom kraju. – Trebala bi biti gotova kroz dva mjeseca. Nadam se da ćemo prezentirati lovstvo unazad sto i nešto godina. Bilo je teško sakupiti građu da bi se sve svelo u jednu knjigu – rekao je Jančić.

U Lovačkom društvu ”Srna” nastoje privući mlađe članove koji bi nastavili njegovati tradiciju lovstva, ali i održavanje Lovačkog bala.