Home Izdvojeno FOTO Obilježen Dan Općine Orle

FOTO Obilježen Dan Općine Orle

PODIJELITE

Jučer je obilježen Dan Općine Orle. U povorci selom prošli su mještani u nošnjama, njihovi gosti te kao i svake godine, svečano uređene konjske zaprege. Prijepodne je održan malonogometni turnir i svečana sveta misa, a poslijepodne kulturno-umjetnički program.

Blagdan svetoga Bartola, zaštitnika mjesta, uvijek se slavi uz cjelodnevno druženje. Prepričavaju se minuli događaji i stvaraju planovi za budućnost. Svoju viziju mjesta otkrio nam je i novi načelnik Općine, Ervin Vujica. – Imam namjeru ponovno osnovati i dić na novi nivo nogometni klub. Investirat ćemo u cikloturizam, cilj je osnovati i gospodarsku zonu, razgovaram s potencijalnim investitorima, to je nekakva budućnost.

Po uzoru na brešku malonogometnu ligu zadnje dvije godine, rekao nam je načelnik Vujica, aktualna je i posavečka liga u kojoj sudjeluju klubovi svih okolnih sela. Veliki su planovi i oko izgradnje Selečkog mosta za koji je dobivena lokacijska dozvola.

– Od prekjučer imamo gotov i parcelacijski elaborat tako da će sada ići Selečki most, u suradnji sa Zelenim prstenom Zagrebačke županije, u projektiranje. Očekujemo do proljeća da će biti gotov glavni projekt i da bi mogli ići u raspisivanje javnog nadmetanja za izgradnju.

Načelnik se nada da će se završiti i nasip kako se ne bi ponovio crni scenarij iz 2010. godine kada se uslijed velikih poplava iz korita izlila rijeka Sava.

foto: Mario Žilec