Home FOTO VIJEST FOTO Noć borilačkih sportova na Tuđmancu oduševila publiku

FOTO Noć borilačkih sportova na Tuđmancu oduševila publiku

Nakon dvogodišnje pandemijske pauze ponovno se pod svjetla reflektora u naš grad vratila jedna od najprepoznatljivijih sportskih manifestacija

PODIJELITE
Foto: Zlatko Srbelj

Jučer se pod zvjezdanim nebom u Parku Franje Tuđmana nakon dvogodišnje pandemijske pauze ponovno pod svjetla reflektora vratila Noć borilačkih sportova. Jedna je to od najprepoznatljivijih sportskih manifestacija u Velikoj Gorici.

Publici su se predstaviti Karate klub Velika Gorica, Judo klub Pinky, Judo klub Kokica, Taekwondo klub Velika Gorica, Hrvački klub Velika Gorica 1991, Boksački klub Velika Gorica, a kao posebni gosti i Hrvatska hrvačka reprezentacija.

Foto: Mario Žilec

Krasna je ovo manifestacija, koju smo nakon dvije godine pauze konačno ponovo dočekali. Naš klub se prezentirao s tri uzrasta djece, a među njima i sedam cura. Hrvanje je kompletan sport te odlična baza i za ostale sportove. Njegove koristi su mnogostruke, razvija se eksplozivnost, fleksibilnost, snaga. Kroz našu školu hrvanja je unazad pet godina prošlo oko 150 djece, te ovom prilikom pozivamo sve koji su zainteresirani da nam se priključe. Sve dobne skupine su dobrodošle – istaknuo je Anri Targuš, predsjednik i trener Hrvačkog kluba Velika Gorica 1991.

Manifestaciji je nazočio i zamjenik župana Ervin Kolarec, koji je istaknuo kako je to sjajna promocija, ne samo Velike Gorice, već i Zagrebačke županije, te da se svaka kuna uložena u sport desetorostruko isplati.

Foto: Mario Žilec

Kao predsjednik organizacijskog odbora ali i bivši sportaš izuzetno sam sretan što se u Velikoj Gorici ponovo održava ova manifestacija. Sportašice i sportaši koji su ovdje pokazali publici svoje poteze, u svojim klubovima postižu sjajne rezultate kako na domaćem, tako na međunarodnom planu. Ovo je prilika da brojna publika, a posebno naši najmlađi mogu vidjeti kakvi su to sportovi, te prilika za promociju borilačkih klubova općenito. Vjerujem kako će se mnogi mladi naon viđenog uključiti u neki od borilačkih sportova – kazao je zamjenik župana Ervin Kolarec.

Uz sportske demonstracije u ringu i na borilačkoj površini „tatamiju“ posebnu atraktivnost ovoga događaja donosi što je ista održana na otvorenom prostoru u borilačkoj areni u kojoj su okupljeni mogli vidjeti hrvačke, karate i taekwodno poteze te boksačke amaterske borbe.

Ovo je jedinstvena manifestacija u Hrvatskoj, stvarno nema nigdje slične u Hrvatskoj! Borilački sportovi nisu toliko medijski popularni, ali kao kineziolog s dugogodišnjim iskustvom mogu reći da to nije ništa toliko strašno, te da djeca u ovoj sferi sportova uvelike razvijaju motoričke vještine. U klubu imamo pet školovanih trenera i sve uzraste od vrtičanaca do seniora. Ponosno mogu reći da smo klub u samom vrhu države, a to pokazuju rezultati sa 62 državne medalje do sada – kazao je Igor Matić, trener Taekwondo kluba Velika Gorica i izbornik Hrvatske ženske reprezentacije u Taekwondou.

Galerija fotografija