Home Izdvojeno FOTO Najboljim sportašima u županiji nagrade, a Mili Horvat buket cvijeća

FOTO Najboljim sportašima u županiji nagrade, a Mili Horvat buket cvijeća

PODIJELITE

Malo govorancija, malo glazbe i puno sjajnih sportaša svih generacija. U kratkim crtama, tako je u petak navečer izgledala dodjela nagrada najboljih u sportu u Zagrebačkoj županiji u 2014. godini. U dvorani velikogoričkog pučkog otvorenog učilišta okupilo se sve najbolje što županijski sport u ovom trenutku ima.

Sportas Za 2014 (4)– Imamo se čime ponositi, u to nema sumnje. Uvjeren sam da svi ovi nagrađeni u budućnosti neće odlaziti u druge sredine, da će ostajati ovdje, a bude li doista tako, možemo očekivati i još bolje rezultate, pa tako i poneku olimpijsku medalju u Riju – optimistično je govorio Vladimir Bregović, predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije.

Najveće kandidate za vrhunske dosege vjerojatno treba tražiti među onima koji su dobili nagrade. Najboljom momčadi u županiji u 2014. godini proglašen je kuglački klub Zaprešić, najbolja ekipa je karate klub Samobor, a najbolja sportašica Valentina Pereglin iz streljačkog društva Dubrava. U najprestižnijoj kategoriji, onoj za sportaša godine, pobijedio je velikogorički atletičar Dino Bošnjak.

– Nagrada je tu, ali nisam zadovoljan rezultatima u prošloj godini, vjerujem da će ova biti puno bolja. I da ću sljedeće godine ponovno primati ovu nagradu – rekao je Dino

On je već debelo zagazio u seniorski sport, a među onima koje to tek čeka prošle godine najbolji su bili jedna rukometašica i jedan karatist. Ana Malec iz ŽRK Ivanića je najbolja sportašica do 15 godina, a u muškoj konkurenciji nagradu je dobio Velikogoričanin Igor Vrban.

Sportas Za 2014 (73)

– Upravo ti mladi i njihovi rezultati su najveći zalog našem optimizmu. Važno je da oni ostanu ovdje, da se razvijaju i jednoga dana osvajaju medalje. To je ono što opravdava sve što ulažemo u sport i mlade sportaše – kaže predsjednik županijske sportske zajednice Vladimir Bregović.

Nagradu za dugogodišnje uspješno sportsko djelovanje dobio je Vladimir Stepanić iz NK Udarnika te košarkaški klub Gorica, a najveći pljesak dobila je sportašica godine za osobe s invaliditetom Marijana Lučić, članica velikogoričkog stolnoteniskog kluba Uspon. Za najbolji sportski kolektiv osoba s invaliditetom u županiji izabran je Boćarski klub osoba s invaliditetom “Marijan Dobrinčić”, također iz Velike Gorice. Sve to samo je još jedan dokaz da je 2014. bila najbolja i najuspješnija godina u povijesti sporta u našem gradu.

– Je, prošla godina je u svakom slučaju najuspješnija dosad, u ovih 20 godina, koliko Velika Gorica ima status grada. Na sportskoj karti Hrvatske naš grad zauzima iznimno važno mjesto, jer nije mala stvar imati prvoligaša u muškoj i ženskoj odbojci, muškom rukometu i muškoj košarci, drugoligaša u nogometu, hrpu pojedinačnih medalja… To je zaista velik uspjeh – zadovoljan je Goran Kovačić, predsjednik velikogoričke Zajednice sportskih udruga.

Nisu organizatori zaobišli ni Milu Horvat, voditeljicu ceremonije i dobitnicu nagrade za televizijsko sportsko novinarstvo u prošloj godini. Dobila je Mila cvijeće, ostala iznenađena, zahvaljivala je svima, a sve skupa izgledalo je lijepo, pozitivno, elegantno… Nažalost, to ne znači da nije bilo i nekih crnih misli, jer sportaši uvijek gledaju prema naprijed.

Sportas Za 2014 (71)

– Da bi se postizali vrhunski rezultati, i logistika mora biti adekvatna. U ova teška vremena, kad u lokalnoj i regionalnoj samoupravi padaju sredstva, kad ih ima sve manje, teško je očekivati da će 2015. biti ovako uspješna kao prošla godina – realan je Kovačić, koji ipak nije ustuknuo, ne pada mu napamet predati se.

– Sportaši su uvijek optimisti, ovi naši se bore kao lavovi i vjerujem da ćemo imati puno razloga za ponos i u ovoj godini, čak i ako ne budemo baš na razini na kojoj smo bili u 2014. – dodao je prvi čovjek velikogoričkog sporta.

I to je vjerojatno jedino u čemu mu od srca želimo da – pogriješi.

[gmedia id=15]