Home Gospodarstvo FOTO Gradonačelnik obišao radove na prometnicama u GČ Hrvatski Velikani i GČ...

FOTO Gradonačelnik obišao radove na prometnicama u GČ Hrvatski Velikani i GČ Pleso

Obišao je križanje Zvonimirove i ulice kralja Držislava, te radove na rekonstrukciji ulice Petra Zrinskog

PODIJELITE

Gradonačelnik Krešimir Ačkar danas je ujutro sa suradnicima obišao sanirane prometnice u GČ Hrvatski Velikani, konkretno, na križanju Ulice kralja D. Zvonimira i Ulice kralja Držislava, te ulicu Petra Zrinskog u GČ Pleso.

U ovoj se gradskoj četvrti obnavljaju prometnice i vraćaju u prvobitno stanje nakon projekta Aglomeracije i fekalne odvodnje kojom je obuhvaćeno 148 kilometara prometnica diljem grada. Gradonačelnik je istaknuo kako građani GČ Hrvatski velikani nikako nisu zapostavljeni, te će se sve ono što nije dobro ispraviti.

– Problemi koji su bili ovdje su kompleksni i sugrađani su s razlogom bili nezadovoljni, budući da smo u Zvonimirovoj nakon sanacije imali ulegnuće zbog nedovoljno kvalitetno odrađenih radova, a koje je sada sanirano. Nećemo dopustiti da ijedna takva radnja ostane u stanju u kojem je zatečena kad nije dobro napravljena. Malo je nastao problem u Ratarskoj ulici gdje imamo proširenje zbog izgradnje Interspara, kako sigurnost u prometu tamo ne bi došla u pitanje, a kako bi adekvatno i pravovremeno odgovorili na tamošnju situaciju. Inzistirat ćemo da sve bude napravljeno do one prepoznatljivosti kako je trebalo bilo u novonastalome stanju – kazao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

GČ Hrvatski velikani doživjela preobražaj

– Činjenica je da je ova gradska četvrt doživjela veliki preobražaj koja je zasjala s oborinskom odvodnjom i prekrasnim nogostupima, čime nova komunalna struktura povećava standard suživota sugrađana u ovoj četvrti. Aglomeracija je kao takva bila problem koji rješavamo, s kojim se borimo i za koji naše sugrađane molim da budu strpljivi te im se ispričavam zbog sporosti radova – nastavlja gradonačelnik.

Zadovoljstvo dovršetkom radova, koje su, kako ističe, čekali dulje od predviđenog, izrazio je i predsjednik ove GČ, Zvonimir Lovrić.

– Iako se na rekonstrukciju čekalo više od godinu dana dulje od planiranog, suradnja se korak po korak ostvaruje i idemo korak naprijed. Moram pohvaliti da smo kao GČ zadovoljni ostvarivanjem suradnje s Gradom – kazao je Lovrić.

Kako izgleda Tomaševićeva ulica nakon rekonstrukcije iznimno je zadovoljna infrastrukturom i jedna od stanarki koja je danas nazočila obilasku svog kvarta. Sada je ovo, po njenom mišljenju naselje dostojno za život.

– U naselju sam praktički od svoje devete godine i imali smo problema s Tomaševićevom koja isprva nije bila namijenjena za rekonstrukciju i popravak, te smo tada pokrenuli inicijativu da se isto promijeni. Naše naselje sada prekrasno izgleda, sve što je obećano je i napravljeno. Ponosni smo i na naše sportske terene, bazen i odbojkaško igralište – ističe stanarka Sandra Orinčić.

Radovi u GČ Pleso

 

Prioritetna ulica za rekonstrukciju već dulji niz godina je ulica Petra Zrinskog. Ovdje se radi kompletna oborinska odvodnja, pješačka staza s obje strane, te biciklistička na jednoj strani. Radovi su raspoređeni u dvije faze.

– Ovdje će u prvoj fazi kroz dva tjedna doći asfalt. U drugoj fazi troškovnik je pri kraju, te ide natječaj. Ostat će nam sami početak ulice koji nije napravljen zbog imovinsko-pravnih odnosa koji se još rješavaju. Grad treba otkupiti jedan manji dio parcele, nakon čega će i taj dio biti asfaltiran. Zahvaljujem se našim sugrađanima i stanarima ove gradske četvrti na strpljenju – ističe gradonačelnik Ačkar.

Ulica Petra Zrinskog u GŠ Pleso je zbog radova na obilaznici i svakodnevnoj fluktuaciji velikog broja kamiona i općenito povećanog prometa bila jako oštećena, te će ova rekonstrukcija uvelike povećati standard življenja stanara ove GČ.

– U ime svih stanara ove ulice a i cijele naše GČ, želim se zahvaliti gradonačelniku što nam je izašao u susret i nakon brojnih molbi napokon je krenula rekonstrukcija ulice Petra Zrinskog, koja je bila u jako lošem stanju, naročito u periodu kad se radila obilaznica i Avenija pape Ivana Pavla II. Ovuda su prolazili svi kamioni, te je zbog velikog prometovanja bila jako oštećena. I bivša vijeća naše GČ su pokušavala da dođe do ove rekonstrukcije, no iz nekih razloga je prioritet uvijek bilo nešto drugo. Nadamo se da će uskoro biti gotova prva faza, te da će ubrzo krenuti i druga. No vjerujem da nismo gotovi sa svim projektima na Plesu, te da nas čeka još posla – kazao je Slavko Perković, predsjednik GČ Pleso.