Home Vijesti FOTO DVD Šiljakovina ima navalno vozilo

FOTO DVD Šiljakovina ima navalno vozilo

Ovo je prvi put da DVD Šiljakovina ima vozilo kojim mogu izaći na manje požare na otvorenim prostorima te čuvati opožarena područja. Do sada su požare gasili pomoću naprtnjača i metlanica.

PODIJELITE

Grad Velika Gorica i Vatrogasna zajednica Grada Velike Gorice darovali su u subotu navečer navalno vozilo DVD-u Šiljakovina. Riječ je o Mazdi vrijednoj oko 120 tisuća kuna i staroj osam godina. Ovo je prvi put da DVD Šiljakovina ima vozilo kojim mogu izaći na manje požare na otvorenim prostorima te čuvati opožarena područja.

– To će puno značiti za DVD i operativu da možemo lakše ići na požarišta. Nadamo se u skoroj budućnosti da ćemo imati i adekvatno spremište za vozilo – rekao je predsjednik DVD-a Šiljakovina, Ivan Rak.Prošle godine DVD Šiljakovina imala je tri intervencije i to u Kozjači. Vatrogasci su gasili požare niskog raslinja. Na terene je izašlo ukupno 25 članova koji su koristili naprtnjače i metlanice. Navalno vozilo ubuduće će im značajno olakšati intervencije.

– Namjena vozila je za šumske požare. U planu je da ove godine Vatrogasna zajednica kupi i modul za vozilo kako bismo mogli njime ići na požarišta – rekao je Rak.

DVD Šiljakovina ima 68 članova skupštine s pravom glasa, 25 djece i mladeži koji sudjeluju na natjecanjima i 14 operativnih članova koji mogu izaći na požare.Kako na području oko DVD-a Šiljakovina nema navalnih vozila, u Vatrogasnoj zajednici Grada Velika Gorica odlučili su jedno darovati DVD-u Šiljakovina, rekao je Dalibor Mrakovčić, predsjednik VZGVG.

– U ovom dijelu do Ključić Brda pokriva Šiljakovina, Buna isto nema operativno vozilo i tu smo zaključili da njima treba. Kada smo išli u nabavku, vidjeli smo da su takva manja vozila praktična iz više razloga: održavanje je jeftinije, treba manje garažnog prostora, manja je potrošnja i osobe s položenom vozačkom B kategorije mogu ih voziti.Na svečanom uručivanju vozila i ključeva bio je i zamjenik gradonačelnika Velika Gorica, Ervin Kolarec.

– Izuzetno smo ponosni na svih 29 dobrovoljnih vatrogasnih društava koji djeluju na području Velike Gorice jer naši vatrogasci su uvijek tu kada naši sugrađani trebaju njihovu pomoć. U godinama pred nama ulagat ćemo u vatrogastvo jer sva sredstva koja ulažemo u njih i u DVD-e apsolutno opravdaju i zaslužuju investicije i značajnija financijska sredstva – rekao je Kolarec te podsjetio da je Vatrogasna zajednica Grada Velika Gorica jedna od jačih na nivou Hrvatske.

Grad Velika Gorica ove godine iz proračuna će izdvojiti 1,7 milijuna kuna za sufinanciranje rada VZGVG.