Home Zanimljivosti FOTO DV ”Žirek” obilježio Dan Europe

FOTO DV ”Žirek” obilježio Dan Europe

Otvorena je izložba fotografija koje prikazuju gdje su sve djeca posljednje tri godine putovala i to u društvu medvjedića.

PODIJELITE

U Pučkom otvorenom učilištu mališani iz Dječjeg vrtića Žirek jučer su obilježili Dan Europe. Pjevali su, recitirali i igrali se. Brojalica na njemačkom jeziku, pjesmica na engleskom jeziku, tradicijski ples iz Gane, igra s pjevanjem iz Perua, ples Eskima i ples Maura – sve su to izveli mali Žireki kako bi obilježili 9. svibnja, Dan Europe.

Djeca su sa svojim odgojiteljicama pripremila i prigodnu izložbu fotografija koje prikazuju gdje su sve djeca posljednje tri godine putovala i to u društvu medvjedića.– Tako je bio u Peruu, Berlinu, Parizu i Čileu. Prošao je cijelu Lijepu našu, od Osijeka, Virovitice, Dubrovnika i Splita i našu okolicu Velike Gorice, Kuče, Kravarsko, Pokupsko i sva mjesta gdje su djeca bila i tako su djeca s putovanja s medvjedićem upoznala ljepote Lijepe naše i običaje, ali i svijeta – rekla nam je Sandra Crnić, ravnateljica DV Žirek.

Jezike, narječja, običaje i kulture drugih zemalja djeca su naučila kroz igru. I ovaj put, kombinacija zabave i edukacije pokazala se vrlo uspješnom.