Home FOTO VIJEST FOTO Dobri štrukli, atmosfera i glazba privukli brojne degustatore u Buševec

FOTO Dobri štrukli, atmosfera i glazba privukli brojne degustatore u Buševec

Zabava još uvijek traje, a na vama je da dođete i isprobate što su sve pripremili

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

U Buševcu se danas održava već peta po redu štruklijada, poseban događaj, osobito nakon ovih dvije godine pauze. Brojni posjetitelji svih generacija, možemo ih nazvati i degustatori, okupili su se u Buševcu i još jednom dali života ovom mjestu.

Fine štrukle, gulaš, kotlovina, gibanice… sve to bilo je u ponudi po pristupačnim donacijama. Lidija Rožić, predsjednica Društva žena Buševec koje su sve ovo organizirale, govori nam da je jedina razlika od godine prije to što nema starinskih igara već je organizirano prvo natjecanje u izradi štrukli. Sretne su i što je odaziv dosta velik. Na prvom natjecanju Buševske štruklijade pobjedu su odnijele Buvljakuše, drugo mjesto je VG Legacy, a treće žene iz Pešćenice.

Pobjednice Buševske štruklijade

Najbolje štrukle su pobijedile, no za one koji možda ne znaju raditi sami, Rožić nam je otkrila kako ih pripremiti: “Tajnu dobrih štrukli ne smijemo reći, ali bitan dio je mlaka voda, malo ulja, soli, brašna i jaja ako želite da je tijesto žute. Bitno je i da tijesto odstoji barem 15 minuta ako želite da se lako izvalja.”

Navodi kako će u nastavku dana održati i još manifestacija te da je ovo samo jedna od mnogo njih u nizu. Na samoj Štruklijadi predstavljaju se i lokalni OPG-ovi te se u školi može pogledati i izložba Božidara Škofača.

Kako nam je bilo na Buševskoj štruklijadi, a koja će trajati još dugo u noć, pogledajte u galeriji u nastavku te u videu ranije u tekstu.