Home Izdvojeno Folklor i vatrogasci u Kosnici

Folklor i vatrogasci u Kosnici

Pripremili su se organizatori i za utakmicu Hrvatska- Rusija, pa će u 20 sati na teren iznijeti i veliki ekran

PODIJELITE

Red folklora, red vatrogasaca. U Kosnici vas ovu subotu čekaju Kosničke večeri koje će objediniti, po prvi put, Memorijal Josipa Mužarića; vatrogasno natjecanje mladeži te folklorni program koji će okupiti nekoliko kulturno umjetničkih društava i vokalnih sastava. U Kosnicu tako stižu KUD Pušća, OSS Buševec, HPD Kučani, KUD Mošćenica, Ansambl Zlatne Godine i KUD Strmec, a nastupit će i domaćini: Hrvatsko Seljačko Pjevačko društvo Lipa.

Prije njih na teren će mali vatrogasci, prijavilo se 25 ekipa koji će odmjeriti snage u vježbama s brentačama i preponama. No, nije to sav sport koji možete očekivati u Kosnici. Subota je, dan tekme. Pripremili su se mještani i na to, pa će tako na nogometno igralište iznijeti veliki ekran i s početkom u 20 sati zauzeti mjesta. I to još nije sve, posjetitelji će se moći voziti zaprežnim kočijama, bit će tu i jahača na konjima, ali i finih specijaliteta- kobasa, roštilja, kolača…

“Ovaj projekt osmislili smo kao cjelodnevno događanje sve udruge u mjestu, a sve kako bi javnosti pokazali da suradnjom itekako možemo napraviti kvalitetne projekte za dobrobit našeg mjesta i mještana”, kažu organizatori.

Sve počinje u 15 sati na igralištu u Kosnici.