Home Izdvojeno FA Turopolje najbolji na Smotri folklora Zagrebačke županije

FA Turopolje najbolji na Smotri folklora Zagrebačke županije

U dva dana na scenu je izašlo nekoliko stotina folkloraša koji su se predstavli sa 16 koreografija

PODIJELITE

Folklorni ansambl Turopolje ponio je laskavu titulu najboljih na 20. Smotri koreografiranog folklora Zagrebačke županije. U dva dana predstavilo se 10-ak društava s ukupno 16 točaka, a nagrađene koreografije FA Turopolja su, jedna domaća- Pjesme i plesovi Vukomeričkih Gorica te Pjesme i plesovi Šišljavića (Karlovačko pokuplje)

“Zadovoljni smo onime što smo vidjeli, svaka godina nosi nešto novo. Zagrebačka županija ima izvrsna folklorna društva i bilo je impresivno vidjeti sve te mlade ljude kako to sa strašću rade, i plešu i pjevaju i sviraju”, govori Tvrtko Zebec, koji je uz Irenu Miholić i Ivanku Ivkanec bio član tročlanog žirija, zadužen za ples.

U dva su dana pozornicom prodefilirali Folklorni ansambl Turopolje, Hrvatska umjetnička udruga Petar Zrinski iz Vrbovca, Kulturno umjetničko društvo Oštrc iz Rud , OSS Buševec, KUD Januševec iz Prigorja Brdovečkog, KUD Bratinečko srce iz Bratine, KUD Sveta Jana, KUD Kloštar i KUD Mičevec, a van konkurencije nastupio je novoosnovani KUD Kravarsko.

FOTO: Jagoda Lacković, Foto Ljubek