Home Izdvojeno Evo kako i vaš tekst može postati dio svojevrsne velikogoričke enciklopedije

Evo kako i vaš tekst može postati dio svojevrsne velikogoričke enciklopedije

Teme mogu biti razna događanja koja su obilježila prethodnu godinu

PODIJELITE

Već dug niz godina početkom godine izlazi svojevrsna velikogorička enciklopedija, zrcalo našeg kraja – Ljetopis Grada Velike Gorice. Ova zbirka priča posvećena je velikogoričkim temama – povijesti, gospodarstvu, prosvjeti i predškolskom odgoju, ustanovama i udrugama, kulturi, književnosti, likovnoj umjetnosti, glazbi, sportu itd., a misao vodilja je da se o životu i svijetu govori s turopoljskog aspekta. U njemu nije zabilježeno samo ono što se dogodilo unazad godinu dana, već je tu zapisana i povijest Turopolja.

Sedamnaesti broj Ljetopisa izaći će početkom sljedeće, 2022. godine, a vi također možete postati suradnik i autor teksta za našu enciklopediju. “Pozivamo vas da svojim tekstom doprinesete raznovrsnosti i zanimljivosti našeg Ljetopisa. Ove godine se želimo na poseban način prisjetiti i obilježiti tridesetu obljetnicu početka Domovinskog rata i poginulih branitelja, osnutka 153. brigade, kao i drugih događaja povezanih uz tu obljetnicu.”

Uz to, dodaju, dobrodošli su i tekstovi o svim obrazovnim, kulturnim, sportskim i drugim događajima koji su obilježili ovu godinu u našem gradu i Turopolju, a kojih ste možda i vi bili sudionici.

Tekstovi neka okvirno imaju od pet do sedam kartica, te isto toliko fotografija. Rok za dostavu teksta je 15. prosinca 2021. godine. Za sve upite i pojašnjenja možete se obratiti putem e-maila: izdavastvo@pouvg.hr ili na tel: 6259 – 819 (kontakt osoba: Stipo Bilić, urednik).