Home Rekreacija Ema i Andrija iz “Vege” iznimno uspješni na Europskom prvenstvu u Švicarskoj

Ema i Andrija iz “Vege” iznimno uspješni na Europskom prvenstvu u Švicarskoj

Dogurali su najdalje od svih hrvatskih juniorskih parova iako mi je za finale nedostajalo snage

PODIJELITE

U švicarskom Neuchatelu održalo se Europsko prvenstvo juniora u akrobatskom rock ‘n’ roll. Na natjecanju su sudjelovi najbolji parovi iz četrnaest zemalja u kategorijama Main Class Contact Style, Main Class Free style i Juniors.

Za reprezentaciju Hrvatske nastupili su plesači PK Vega Ema Tot i Andrija Fabijančić koji su početkom ove godine prešli u kategoriju Juniora zahvaljujući dobrim sportskim rezultatima te su uspjeli preteći iskusnije hrvatske parove i izboriti svoje mjesto u reprezentaciji. “Da imaju kvalitetu i potencijal, to je bilo neupitno i svi skupa smo dali sve od sebe da izbore pravo nastupa na Europskom prvenstvu.Nije bilo lako, ali u sportu ili napreduješ ili nazaduješ, stagnacije nema. Poznato je da naši parovi ostvaruju zavidne rezultate na svjetskoj sceni tako da vjerujemo i u uspjeh Eme i Andrije kao i još nekih naših članova.” – rekao je Tomo Vega, trener.

Odlazak na Europsko prvenstvo nije tekao lako zbog Emine ozljede i boli u koljenu, no odluka je ipak bila sudjelovati. “Znali smo da postoji veliki rizik, ali osjećao sam da imamo obvezu prema našem Savezu i nacionalnom timu te smo odlučili da idemo na sve ili ništa. Stisni zube i daj sve od sebe, pa što bude. – to nam je bila mantra za ovo veliko natjecanje.“, rekao je Tomo. Uz lijekove i bandaže, Ema i Andrija dogurali su najdalje od svih hrvatskih juniorskih parova iako mi je za finale nedostajalo snage.

“Ovo je naša mala pobjeda! Bez redovitih treninga i uz povremene bolove uspjeli smo se plasirati u polufinale. Definitivno smo zadovoljni…ovo nam je prva sezona u ovoj kategoriji, a ovaj rezultat je dokaz, ali i motivacija da možemo pucati na još veće rezultate” – prokomentirali su Ema i Andrija nakon natjecanja.

Čestitamo Emi i Andriji na hrabrosti i odličnim rezultatima te im želimo još više sreće i uspjeha u budućnosti.