Home Kultura Električnim biciklom kroz snijeg i led: Hrvoje Jurić predstavlja ‘Put sjevera’

Električnim biciklom kroz snijeg i led: Hrvoje Jurić predstavlja ‘Put sjevera’

U četvrtak u Gradskoj knjižnici poslušajte predavanje Hrvoja Jurića koji će podijeliti Iskustva o 45 dana bicikliranja na -40°C od Osla do Nordkappa

PODIJELITE
Foto: Giant World Tour by Hrvoje Jurić

U četvrtak, 30. studenog u 18 sati u Gradskoj knjižnici (Središnjem odjelu za odrasle) gostuje putopisac Hrvoje Jurić, koji će održati predavanje i promovirati svoju novu knjigu “Put sjevera”.

Nakon 45 dana putovanja električnim biciklom od Osla do Nordkappa, Ena, Max i Hrvoje prešli su više od 2100 kilometara Norveške, po zimi! Na ekstremnim temperaturama, koje su znale ići i ispod -40 Celzijusa, dnevno su prelazili između 70 i 100 kilometara. Dok je Hrvoje biciklirao, Ena i Max nalazili su se u posebno opremljenoj prikolici. Od prelaska preko Skandinavskog gorja, prateći cestu kroz prekrasne fjordove pa sve do krajnjeg sjevera, omeđenog snijegom i ledom.

Za vrijeme putovanja preko Facebook stranice “Giant World Tour by Hrvoje Jurić“, preko 3 milijuna ljudi pratilo je objave, od čega je oko 400,000 direktno bilo uključeno kroz komentare i druge reakcije.

Svaki petak za vrijeme putovanja (sredina veljače – kraj ožujka) u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” objavljen je dvominutni video u kojem su prikazane dogodovštine ovog nesvakidašnjeg čopora.

O projektu je pisano u svim hrvatskim i regionalnim medijima, a BBC Balkan je napravio i kratak video. Ovaj projekt nastavak je na putovanje oko svijeta, koje je Hrvoje realizirao 2019. godine i time neslužbeno postavio četiri Guinnessova rekorda.