Home Gospodarstvo ODLIČNO ISKORISTILI EU FONDOVE Dvije velikogoričke tvrtke povukle čak 14 milijuna kuna!

ODLIČNO ISKORISTILI EU FONDOVE Dvije velikogoričke tvrtke povukle čak 14 milijuna kuna!

PODIJELITE

Velikogoričke tvrtke Gorica staklo d.o.o. i MC Ultimaks d.o.o. uspješno su aplicirale za bespovratna sredstva iz EU fondova. Tako je Gorica staklo za svoj projekt “Prozor mogućnosti” dobila 6,4 milijuna kuna, dok MC Ultimaks za projekt hotela dobila nešto više od 7,6 milijuna kuna. Inače, projekt “Prozor mogućnosti” vrijedan je 16,4 milijuna kuna, dok projekt „TEL MC-ULTIMAKS, Hotel Pleso Velika Gorica stoji 18 milijuna kuna.

NATJEČAJ OBJAVLJEN KRAJEM 2013.

Sve je počelo pozivom za dostavu projektnih prijava „Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća“ iz Operativnog programa „Regionalna konkurentnost 2007 – 2013“, koji je objavljen 23. prosinca 2013. godine. Hrvatskim poduzetnicima postala su dostupna bespovratna sredstva Strukturnih fondova Europske unije. Ukupna vrijednost bespovratnih sredstva kroz Poziv je 249,4 milijuna kuna.

– Ovo je za nas povijesni trenutak jer su po prvi puta poduzetnicima dodijeljena sredstva iz strukturnih fondova u ovako velikom iznosu. No ovih 250 milijuna kuna odobrenih sredstava je tek početak. Ujesen očekujemo puno novih natječaja i siguran sam da će se sva dostupna sredstva iz EU fondova iskoristiti na najbolji mogući način te da ćemo puno više novca povući iz fondova, nego što uplaćujemo – poručio je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras dodajući kako se radi o vrlo kvalitetnim projektima među kojima je najniži iznos pojedinačno dodijeljene potpore 4,34 milijuna kuna, a najviši 26 milijuna kuna.

GRAD OSIGURAVA ASISTENTE

– Kako bi potaknuo investicije i otvaranje novih radnih mjesta, Grad Velika Gorica ustrojio je poseban Upravni odjel za poduzetništvo, investicije i fondove EU. Navedeni odjel, između ostalog, svim potencijalnim investitorima osigurava investicijske asistente, koji investitorima pomažu u što bržoj realizaciji planiranih investicija – podsjećaju iz Grada Velike Gorice.