Home Rekreacija DVD Buševec ostvario najbolji rezultat na državnom prvenstvu

DVD Buševec ostvario najbolji rezultat na državnom prvenstvu

Vatrogasnu zajednicu Grada na državnom su prvenstvu, uz Buševec, predstavljali i DVD Ribnica te DVD Kuče

PODIJELITE

Na 13. državnom natjecanju hrvatske vatrogasne mladeži koje je u subotu održano na zadarskom Višnjiku DVD Buševec ostvario je najbolji plasman od društava iz Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice, osvojivši visoko šesto mjesto. Dečki su ostvarili treće najbolje vrijeme u izvođenju vatrogasne vježbe-

Odlični Kuče i Ribnica
Ženska mladež DVD-a Kuče natjecanje je završila na 18. mjestu, DVD Ribnica je u muškoj kategoriji završila na 31. mjestu među ukupno 57 ekipa, dok su u ženskoj kategoriji osvojili vrlo dobro 13. mjesto u konkurenciji 52 ekipe.

Najbolji Bedekovčina i Nuštar
Prvo mjesto na Državnom vatrogasnom natjecanju u kategoriji muške mladeži pripalo je DVD-u Bedekovčina, drugi je bio DVD Krištanovec, a treći DVD Gardinovec. Od žena najbolje su bile članice DVD-a Nuštar dok je DVD Šandorovec završio na drugom, a DVD Bedekovčina na trećem mjestu.

Najbolje plasirane ekipe stekle su pravo nastupa na međunarodnom natjecanju vatrogasaca koje će se održati 2019. u Švicarskoj. Natjecanje je okupilo 1500 članova ekipa vatrogasne mladeži, voditelja i vatrogasnih sudaca iz Hrvatske u ukupno 115 natjecateljskih odjeljenja, a njima su se pridružili i gosti iz Austrije, Slovenije, i Mađarske.