Home Izdvojeno Društvo žena TUR Turopolje: Prioritet nam je da budemo aktivne u svojoj...

Društvo žena TUR Turopolje: Prioritet nam je da budemo aktivne u svojoj zajednici, jer ipak žene pokreću svijet!

U manje od tri mjeseca otkako su osnovane, okupile su 40-ak članica i tu ne misle stati! Planova imaju mnogo, a evo što nam je otkrila predsjednica Društva Ana Kovačević...

PODIJELITE

Turopoljke su posvuda poznate kao fletne i ponosne žene, koje i u 21. stoljeću u najvećoj mogućoj mjeri promiču i čuvaju bogatu tradiciju našega kraja. Ovog proljeća naselje Turopolje dobilo je još jednu udrugu koja okuplja upravo žene. Naime, sredinom ožujka osnovano je i registrirano Društvo žena TUR Turopolje s tada samo sedam članica.

Predsjednica ovog Društva je mlada 33-godišnja supruga i majka Ana Kovačević. Inače, Ana je učiteljica razredne nastave, a njeno zanimanje kojem je jako posvećena potaknulo ju je da doprinese zajednici u kojoj živi, pa se odlučila okupiti žene Turopolja i osnovati udrugu.

Djelujemo gotovo tri mjeseca, i mogu reći da smo odmah po osnutku krenule u akciju! Naime, povodom Dana narcisa u ožujku smo organizirale humanitarnu akciju i prikupile 500 kuna za Udrugu prevencije raka dojke. Prije nešto manje od mjesec dana bile smo i na ovogodišnjem Chill&Grillu u Novom Čiču, gdje su u majstorijama roštilja desna ruka bili naši muževi i članovi drugih udruga našeg naselja. Još se skupljamo, broj članica se konstantno povećava – priča nam Ana Kovačević, predsjednica Društva žena TUR Turopolje.

Broj članica se od osnutka u ožujku poprilično povećao, te se opako približava okruglih 40 članica Društva, a nimalo ne sumnjamo da će interes za ovom vrstom aktivizma pokazati i još žena Turopolja.

Turopolje se posljednjih godina doista probudilo. Prioritet nam je da smo aktivne i da pridonesemo boljitku našeg mjesta, jer ipak žene pokreću svijet! Imamo članice od 18 do 65 godina, sve su žene dobrodošle. Složile smo se da ćemo biti prepoznatljive po ljubičastoj boji, kojom ujedno i želimo iskazati podršku oboljelima od epilepsije, te na neki način senzibilizirati i osvijestiti društvo po tom pitanju. Ovim putem pozivamo sve žene našeg sela da nam se pridruže jer kroz zajedništvo i uzajamnu podršku možemo učiniti mnogo – otkriva nam simpatična Ana.

U novom Društvenom domu o kojem smo pisali OVDJE, dobile su od Mjesnog odbora Turopolje i vlastiti prostor. Aktivnosti kojima se bave, kao i najave akcija u budućnosti možete popratiti putem Facebook stranice Društva.