Home Izdvojeno Žene Kurilovca za Letovanić i Glinu u akciji “Žene za žene”

Žene Kurilovca za Letovanić i Glinu u akciji “Žene za žene”

Ovo je jedna od onih lijepih ali i motivacijskih priča za sve nas, da se uključimo dajući svoj doprinos, ne samo žena ženi, nego općenito svim ljudima pogođenih područja

PODIJELITE

Akcija ‘Žene za žene’ pokrenuta je s ciljem podrške ženama potresom pogođenih područja, kako bi ih se osnažilo i podsjetilo na postojanje solidarnosti i empatije, ali i dalo do znanja da nisu same u ovim nezavidnim trenucima.

Akcija pomoći u okolnim naseljima Gline

Predsjednica Etno udruge Kurilovec kroz razgovor nam je otkrila kako su žene Kurilovca odlučile reagirati i priskočiti u pomoć. Akciju su zajedno provele Đurđica Jančić, Višnja Fabečić i Snježana Dianežević. Kako nam govore, Snježanu je nazvala Đurđica Jančić i pitala da krenu u akciju. Nakon toga je gospođa Jančić kontaktirala dogradonačelnicu u Glini, a Snježna je preko Nove TV u Letovaniću i preko HRT-a gospođu u Roviškoj. Ljudima u naseljima oko Gline treba higijenskih i prehrambenih potrepština, a uz pomoć zamjenice gradonačelnika Gline dobile su informaciju gdje točno trebaju ići.

– Bili smo u Glini te okolnim mjestima, te smo se organizirale i aktivirale kako bi pomoć stigla u prave ruke. Obišle smo žene od kuće do kuće i po zaseocima gdje god smo mogle – otkrile su nam Snježana i Đurđica.

Pod dojmom nam otkrivaju koliko su ljudi tamo skromni, iako sami nemaju opet bi dali nešto od sebe s osmijehom na licu a suznih očiju.

– Ima jako pozitivnih ljudi, poput gospođe kojoj je uginulo sedam ovci, ali se  jedna unatoč uvjetima uspjela ojanjiti, dajući joj tako dašak nade da ipak nije sve izgubljeno. Uz pomoć KUD-ova Lomnica i Gradići prikupile smo preko dvjesto paketa, potrebe uvijek ima i biti će je dulje vrijeme- dodaju.

Paketi su podijeljeni i u Letovaniću

Foto: Anđeoska srca Letovanić/Facebook

No, ni tu nisu stale. Stupile su u kontakt s gospođom Anitom Detković iz Udruge OSIT Anđeoska Srčeka Letovanić, te su i tamo podijeljeni paketi ‘Žene za žene’, na čemu su iz Udruge izrazito zahvalni i iznenađeni.

– Veliko hvala Društvu žena Kurilovec i građanskoj inicijativi ‘Za tebe Anđele’ na dostavi paketa ‘Žene za žene’. Hvala vam drage žene u ime svih majki, baka, tinejdžerica, članica Udruge OSIT Anđeoska Srčeka Letovanić i onih koje to nisu ali su svejedno naša srčeka – kazale su iz Udruge Anđeoska srca Letovanić.

Izdvojili smo jedan od komentara na divnu gestu akcije ‘Žene za žene’:

‘Zahvaljujem u svoje ime, u ime mojih kćerki i unuka, hvala od srca’

Ovo je jedna od onih lijepih ali i motivacijskih priča za sve nas, da se uključimo dajući svoj doprinos, ne samo žena ženi, nego općenito svim ljudima pogođenih područja, a kojima će pomoć i lijepa riječ podrške zasigurno biti itekako potrebna u narednim mjesecima.