Home Politika Društveni dom u Pokupskom Gladovcu kao kamen spoticanja

Društveni dom u Pokupskom Gladovcu kao kamen spoticanja

PODIJELITE

Nakon objave članka o obnovi društvenog doma u Pokupskom Gladovcu na našim stranicama, oglasila se Martina Popovčić, kandidatkinja za načelnicu Općine Pokupsko i nositeljica Nezavisne liste Pokupsko za općinsko vijeće.

Popovčić oštro po načelniku Škrinjariću

“Nastavno na objavu video priloga i članka (Počinju radovi na obnovi društvenog doma) na portalu Kronike VG u kojem načelnik općine i vijećnik Mirko Banić izjavljuju da društvenom domu u Pokupskom Gladovcu treba struja, voda i nova stolarija nakon razornog potresa dali smo izjavu da stolarija nije bila ugrađena na taj društveni dom niti prije potresa da bi se sada obnavljala i postavljala nova nakon potresa.

Nadalje, nezavisni vijećnici su 26. ožujka ove godine uputili dopis kojim se traži dostava niza informacija, između ostaloga i dostava izvještaja o utrošenim sredstvima pomoći i donacija za sanaciju šteta od potresa. Traženo je i izvješće Načelnika Općine Pokupsko o provedenim i budućim aktivnostima u Općini Pokupsko nakon potresa. Do danas nismo primili odgovor na taj dopis. Nastavno na navedeno i javne izjave gospodina Banića i načelnika, dalo se zaključiti da se ide u obnovu stolarije nakon oštećenja od potresa, a koja nije postojala niti prije potresa.“, navodi u priopćenju. Popovčić je na ovu temu dala i izjava za portal V’Gradu koju možete poslušati ovdje.

Škrinjarić: Sredstva su namjenski dodijeljena, imamo dokumente

Oštar u svojem odgovoru bio je načelnik Općine Pokupsko, Božidar Škrinjarić.

Imamo originalni ugovor potpisan između nas i Zagrebačke županije, sredstva su namjenski ciljana i dodijeljena za projekt Doma kulture. Govore neistinu ljudima, ne samo u slučaju ovog doma u vezi kojeg imamo dokaz. Ovaj dom obnavljamo kao i druge domove, a u ugovoru je potpisao gospodin župan i ja. To je 300 tisuća kuna koji su osigurani od županije za ovaj dom. Mi još planiramo 200 tisuća kuna upotrijebiti iz Općinskih sredstava i završiti dom u drugoj fazi. Ovakve laži ne doprinose ničemu, a njihov način biranja riječi bi ipak ostavio njima. Ona jako dobro zna za ovaj i druge ugovore jer je to sve javno i transparentno. Mislim da je vrijeme da se ispričaju javnosti. Imamo pravo povući i pravne poteze jer ovakav način obnašanja nije primjeren ni za koga, a kamoli za ljude koji sjede u Vijeću i namjerno izvrću riječi.“, govori nam Škrinjarić, čiji cijeli odgovor možete pogledati ovdje:

Primili smo i dokument spomenut u izjavi kojeg možete vidjeti ovdje.