Home Crna Kronika Domovi sve učestalija meta napada provalnika

Domovi sve učestalija meta napada provalnika

Vlasnici zbrajali štete u domovima u Velikoj Gorici, Gradićima i Novom Čiču te u školi u Kravarskom.

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Ilustracija

Policija je protekli tjedan imala pune ruke posla kada su u pitanju provale u obiteljske kuće i stanove. Prijavljeno je čak sedam provala.

Između 30. siječnja i 21. ožujka, u Novom Čiču iz kuće su ukradeni video kamera i alkoholno piće ukupne vrijednosti 6000 kuna. Između 18. veljače i 2. travnja također u Novom Čiču, provalnik je iz kuće ukrao miniwash, kosilicu, televizor, odjeću, piće i slatkiše. Vlasnik (45) tek treba utvrditi nastalu štetu.

Iz kuće u Ulici Andrije Kačića Miošića u Velikoj Gorici, u subotu 31. ožujka između 16.30 i 23 sata ukradene su naučnice čime je 44-godišnji vlasnik oštećen za 500 kuna. U srijedu je bez zlatnog nakita ostao i 69-godišnji vlasnik kuće u Lovrakovoj ulici. Nepoznati počinitelj provalio mu je u dom između 18 i 21.30 sati i načinio štetu od 6000 kuna.

Meta napada nepoznatog počinitelja bila je i Osnovna škola Kravarsko. U njezine prostorije provaljeno je između 28. i 30. ožujka. Ukradeno je prijenosno računalo vrijedno 3000 kuna.

Zabilježene su i dvije provale u kojima počinitelji nisu ništa ukrali. Prva je bila u kuću 79-godišnjaka u Gradićima između 29. ožujka i 3. travnja. Provalnik je ušao u dom, ispremetao stvari, ali ništa nije otuđio. Druga provala bila je u stan 73-godišnjaka u Ulici Matije Gupca 30. ožujka između 18 i 20.40 sati.

Policija je čini se stala na kraj lopovu koji je između 30. ožujka i 5. travnja ulazio u otključane kuće i domove čija ulazna vrata nisu bila zatvorena. Trenutno se provodi kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjak s područja Općine Orle zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela.