Home Gospodarstvo Domaće jagode u gradu možete kupiti na sedam lokacija

Domaće jagode u gradu možete kupiti na sedam lokacija

PODIJELITE

Na sedam lokacija u gradu do 30. lipnja možete kupiti domaće, svježe jagode od velikogoričkih uzgajivača okupljenih u Udrugu Jagoda. Iako je u Udruzi svega devet uzgajivača, najveći su skupni proizvođač jagoda u Zagrebačkoj županiji. Pojedinačno sade od 5 do 50 tisuća sadnica ovog ukusnog i zdravog voća.

U Velikoj Gorici domaće jagode možete pronaći na štandovima u Kolarevoj, Zvonimirovoj i Zagrebačkoj ulici, na Trgu Stjepana Radića, ispred Starog Grada, ispred Pučkog otvorenog učilišta kao i na Tržnom centru gdje je u subotu otvorena manifestacija Dani jagoda.

Dane jagoda otvorio je gradonačelnik Dražen Barišić, a program su nastupom obogatili Folklorni ansambl Turopolje i korisnici Centra za odgoj i obrazovanje. – Cilj akcije je omogućiti proizvođačima prodaju jagoda u kratkom vremenu od sazrijevanja na području svoga grada, a time i kupcima učiniti dostupnijom domaću, svježu i kvalitetnu jagoda – rekao je gradonačelnik.

Grad Velika Gorica kroz poljoprivredne programe uzgajivačima jagoda omogućio je sufinanciranje nabave sadnica, sustava za navodnjavanje, zatim premije osiguranja te podizanje plastenika i protugradnih mreža.

Ova manifestacija u gradu se održava već 17 godina.