Home Izdvojeno Dječji vrtić ‘Žirek’ organizirao vrtićke sportske igre

Dječji vrtić ‘Žirek’ organizirao vrtićke sportske igre

PODIJELITE

Tijekom cijele pedagoške godine u Dječjem vrtiću ‘Žirek’ provođen je program ‘Vježbajmo zajedno’ u sklopu kojeg su djeca prolazila opće pripremne vježbe i učila elementarne igre. Naučena sportska znanja i vještine predstavili su na Sportskim igrama organiziranim u područnom objektu u Koprivničkoj ulici.

Dječji vrtić Žirek - vježbanje (18)

– U današnje vrijeme roditelji imaju malo slobodnog vremena za boravak s djecom na otvorenom i rijetko s njima sudjeluju u tjelesnim aktivnostima. Zbog svega toga, idealno vrijeme da se djeca rekreiraju i bave tjelesnim aktivnostima je upravo tijekom boravka u vrtiću. – otkrila nam je odgajateljica Željka Barač.

Dječji vrtić Žirek - vježbanje (10)

Veseli mališani uživali su u svakom trenutku ovog sportskog natjecanja te su s ponosom pokazali što su naučili tijekom ove pedagoške godine. – Tijekom ove godine s našim tetama smo vježbali igre u kolu i natjecateljske igre – rekla nam je Lana iz Dječjeg vrtića ‘Žirek’. Njezin prijatelj Karlo otkrio nam je koje sportove najviše voli nogomet, judo, košarku, odbojku i rukomet, te kako bi volio da se Sportske igre češće održavaju.

Dječji vrtić Žirek - vježbanje (19)

Oduševljeni nastupom svoje djece, ali i cjelokupnim sportskim programom, bili su roditelji koji su došli kako bi im pružili podršku. – Mislim da je ovo jedna izvrsna stvar i po meni to treba uvesti u sve vrtiće jer ovo je vrhunska stvar za zdravlje i razvoj naše djece. – rekao nam je poznati gorički sportaš i otac male Karle, Ivica Bačurin. S njim se složio i još jedan roditelj, – Prezadovoljan sam sportskim programom koji se provodi u našem vrtiću. Djeca su dosta vani, i u jutro i popodne, tete se bave s njima. Vrtić se zadnji godina uredio i postavljene su nove igračke. Sve u svemu zadovoljan sam. – istaknuo je tata Mario Paulenko.

Dječji vrtić Žirek - vježbanje (23)

Roditelji su nam otkrili kako su izuzetno zadovoljni s uvjetima u kojima djeca borave, ali i tetama koje dobar dio dana provedu s njihovom djecom.

– Ja sam zadovoljna kada su i roditelji naše djece zadovoljni, a upravo su oni najbolji pokazatelj uspješnosti vrtića. Da bi roditelji bili zadovoljni, moraju biti zadovoljna i njihova djeca. To je formula koje se ja držim od samog početka. – naglasila je Sandra Crnić, ravnateljica vrtića.

Dječji vrtić Žirek - vježbanje (7)

Osim redovitog sportskog programa u kojem odgajatelji rade s djecom, roditelji mogu izabrati i dodatni program na kojem treneri iz Sportske udruge ‘Medo sportaš’ dva put tjedno rade s mališanima. U ovom programu naglasak je stavljen na razvoj motoričkih sposobnosti i regulaciju tjelesne težine te stvaranje navike vježbanja, ali i intelektualnih i socijalnih vještina.

– Program je zamišljen da se rad s djecom provodi kroz igru, zabavu i druženje. Tako da djeca sam trening ne doživljavaju kao dodatnu obvezu, već baš kao druženje sa svojim vršnjacima. – objasnio nam je trener Sebastijan Mohar.

Dječji vrtić Žirek - vježbanje (1)

Krešimir Ačkar, pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport najavio je da će Grad učiniti sve kako bi sportski program koji se uspješno provodi u Dječjem vrtiću ‘Žirek’ postao standard za sve predškolske ustanove u Velikoj Gorici.

-Naša je dužnost kao Grada, da postavimo standard u našim ustanovama kojim ćemo pokazati kako nam je važno da se djeca razvijaju u zdravom duhu i pozitivnom ozračju koje je dobro za njihov kako fizički tako i psihički razvoj. – naglasio je pročelnik.

Dječji vrtić Žirek - vježbanje (6)

Unatoč teškoj fikcijskoj situaciji u zemlji i nedostatku novaca, Dječji vrtić ‘Žirek’ uspio se kandidirati i dobiti novac iz europskih fondova. Dio dobivenih sredstava uložili su u uređenje dvorišta vrtića koji dolaskom toplijega vremena postaje dječji dnevni boravak u kojem se mogu igrati, vježbati ili samo uživati na svježem zraku.

[print_gllr id=48996]