Home Izdvojeno Dječji tjedan u Velikoj Gorici pod motom “Za djetinjstva sklad trebam cijeli...

Dječji tjedan u Velikoj Gorici pod motom “Za djetinjstva sklad trebam cijeli grad!”

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Dječji tjedan u Velikoj Gorici pod motom “Za djetinjstva sklad trebam cijeli grad!” održat će se od ponedjeljka, 9. do subote, 14. listopada. Tim povodom organiziran je program bogat radionicama, izložbama, tribinama i druženjima.

U ponedjeljak je organizirana uvodna tribina u Dječji tjedan pod nazivom “Dijete, roditelj, zajednica”. Održat će se u 11 sati i 30 minuta u Dječjem vrtiću Žirek, a nakon toga u 13 sati slijedi svečano otvorenje nove zgrade Žireka. U večernjim satima u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica održat će se Okrugli stol za stručnjake, roditelje i djecu na temu “Ostvarujemo li zaista pravo djece na sudjelovanje?”.

U utorak u 11 sati u Novom Čiču otvorit će se Učionica na otvorenom. U Muralu Mogut će se od utorka do četvrtka od 13 do 15 sati održati Priča o Turopolju i radionica za učenike 3. i 4. razreda. U to vrijeme, od 14 sati u Centru za odgoj i obrazovanje održavat će se okrugli stol o četvrtoj godini projekta “Svako dijete ima pravo na obrazovanje – kako pomoći pomoćnicima”.

U srijedu će se u svim školama održati Dan bez zvona i ocjena, a u svim vrtićima Dan palačinki i vafla. U Centru za odgoj i obrazovanje srijeda je rezervirana za Dan druženja, a u Centru za djecu, mlade i obitelj za Otvorenje izložbe dječjih radova s ljetnih radionica. Izložba će biti otvorena u 13 sati, a 45 minuta kasnije održat će se tribina za učenike osnovnih škola pod nazivom “Koliko nas odrasli zaista slušaju?”U Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta u četvrtak u 10 sati održat će se Sjednica Dječjeg gradskog vijeća. Centar za djecu mlade i obitelj u 14 sati imat će radionicu za stručnjake koji rade s djecom – “Što da radim kad ne znam što da radim?” te u interaktivno predavanje za roditelje i stručnjake u 18 sati pod nazivom “Koliko i kako očevi sudjeluju u odgoju djece?”.

Petak je od 10 do 12 za djecu iz svih goričkih vrtića rezerviran za igre na otvorenom – “Ajmo van!” koje će se održati na igralištu u Ulici kralja Petra Svačića 12.

Zadnji dan manifestacije Gradska knjižnica Velika Gorica je organizirala besplatan upis i obnovu članstva za sve učenike prvih razreda. Učenici od 4. do 6. razreda velikogoričkih osnovnih škola, članovi vatrogasne mladeži, poletarci i mlađi izviđači te izviđači – istraživači od 9 do 17 sati moći će sudjelovati u akciji Turopoljske udruge skauta Tur – “Nitko da ne dođe, do prijatelj drag”. Okupljanje sudionika je organizirano kod velikogoričkog Gradskog groblja.