Home Vijesti Dio nastavnika traži da na “Dan učitelja” nema nastave

Dio nastavnika traži da na “Dan učitelja” nema nastave

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je otvorilo javnu raspravu

PODIJELITE

Ministarstvo znanosti i obrazovanja stavilo je u javnu raspravu Odluku o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola u idućoj školskoj godini. Kao i kod svake javne rasprave, svi zainteresirani imaju pravo komentirati odluke i tražiti izmjene u Odluci.

Među komentarima koji su se najviše istaknuli su oni u kojima određeni nastavnici smatraju da bi Dan učitelja trebao biti dan bez nastave. U ovom danu se inače nagrađuju najbolji nastavnici, njih oko 500 u Hrvatskoj te im se daje novčana nagrada. Dio komentara je traženje da Dan učitelja može biti nastavni, ali da su barem skraćeni sati ili nešto slično tome. Smatraju kako se kroz godinu mnogo toga već obilježava na taj način te da bi ovakvo obilježavanje Dana učitelja dalo posebnu nagradu nastavnicima.

Međutim, među komentarima se ne navodi bi li taj nenastavni dan bio omogućen samo najboljim nastavnicima koji se već nagrađuju ili bi se to odnosilo na sve nastavnike u RH toga dana.

Postoje i oni koji su u javnoj raspravi objasnili da bi upravo na Dan učitelja nastavnici trebali biti tamo gdje su odabrali – s učenicima. Više komentara na Odluku Ministarstva u javnoj raspravi možete pročitati OVDJE.