Home Izdvojeno DINO BOŠNJAK Medalje ne sakupljam, radije ih podijelim kolegama iz kluba

DINO BOŠNJAK Medalje ne sakupljam, radije ih podijelim kolegama iz kluba

Na nedavno održanom Prvenstvu Hrvatske na Mladosti Dino je pomeo konkurenciju u tri kategorije

PODIJELITE

Za našeg atletičara Dinu Bošnjaka predaha nema, a odlični rezultati nižu se jedan za drugim. I to doslovno. Naš je mladi Velikogoričanin kao “točku na i” prije ljetnog odmora oko vrata stavio čak tri medalje (i to ne bilo kakve, već zlatne) na nedavno održanom pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske na zagrebačkoj Mladosti.

U tri discipline osvojio je naslov prvaka; prvi dan bio je najbrži na 1500 i 3000 metara, a dan kasnije i na 5000 metara.

Dina smo uhvatili na putu na more. Na par dana će kaže, u Zadar, pa u Sloveniju na pripreme, a potom prvi veći atletski meeting bit će mu Hanžek. Drag mu je taj memorijal, a nastup na njemu možda i jedan od najdražih i najvažnijih u karijeri, govori nam ovaj 24-godišnjak. “Hanžek mi je prirastao srcu i veseli me nastupu na njemu. Nadam se i dobrim rezultatima, naravno”, kaže Dino i otkriva kako će na Hanžeku ove godine trčati dionicu od 1500 metara.

S medaljama se, dodaje, ne opterećuje. Za sebe kaže kako nije sakupljač medalja, već ih radije podijeli članovima Atletskog kluba, kao motivaciju. Ipak, pomalo žalosno priznaje kako se atletika u posljednje vrijeme dosta srozala, te objašnjava; u mlađim kategorijama još ima potencijala no seniori brzo odustaju i rijetko tko ostaje u konkurenciji, usprkos tome što odnedavno imaju i prostor za vježbu i to u dvorani na zagrebačkom Velesajmu.

A Dino od treninga ne odustaje, trči svaki dan jer, govori nam, dovoljno je da par dana pauzira i više nije u formi. Posebno teško je ljeti kad su sparine i velike vrućine, tada na stazu izlazi rano ujutro i ponovo trči tek kasnije uvečer kad sparina malo popusti. Da su u ovom sportu, uz talent, važni i svakodnevni treninzi i naporan rad, svjestan je ovaj mladi Velikogoričanin koji kao uzor često spominje nogometaša Ronalda i to upravo zbog njegove posvećenosti stalnom radu kojom je pokazao kako se stalnim treningom može mnogo postići. Da je Dino na tom putu, više uopće ne sumnjamo. Sretno!