Home Izdvojeno Devet nagrada za učenike Umjetničke škole u Varaždinu

Devet nagrada za učenike Umjetničke škole u Varaždinu

Ponovno su pokazali svoje znanje i osvojili četiri prva mjesta

PODIJELITE

Učenici Umjetničke škole Franje Lučića su od srijede, 22. ožujka, sudjelovali na Međunarodnom natjecanju puhača Woodwind&Brass u Varaždinu. U desetak dana ovo natjecanje okupilo je više od 600 mladih glazbenika, a učenici goričke Umjetničke škole ponovno su pokazali svoje odlično znanje. Ukupno su u proteklih sedam dana osvojili ukupno četiri prve nagrade, dvije druge nagrade i tri treće nagrade.

Flautistica Gabrijela Lovrić prvog dana natjecanja osvojila je treću nagradu u zahtjevnoj kategoriji F, predstavivši se djelima Markovića, Bacha i Mouqueta!

U Kategoriji B u disciplini flauta Lara Markulin Alija osvojila je prvu nagradu, a Vida Paro treću nagradu.

Trubači su za vikend osvojili izvanredne rezultate. Alen Naglić osvojio je 2. nagradu u C kategoriji, Veronika Kantarević prvu nagradu u D kategoriji, Stefan Gjorgiev prvu nagradu i prvo mjesto u E kategoriji i Tibor Rajtarić treću nagradu u F kategoriji.

“Zbog zahtjevnog programa koji sviraju, Stefan i Tibor natjecali su se u višim kategorijama od svoje dobne skupine, a Tibor se tako natjecao i sa studentima.”, ističu iz Umjetničke škole.

Helena Kantarević, učenica roga, je osvojila je prvu nagradu i prvo mjesto u C kategoriji. Marta Srebrenović, učenica saksofona osvojila je drugu nagradu na međunarodnom natjecanju puhača.

Uz njih su bile korepetitorica Iva Šorša, nastavnica Antonija Jurin Starčević, nastavnik Marko Malivuk Jovanović, nastavnica Veronika Kapović, nastavnik Tomislav Špoljar i korepetitor Krešimir Starčević.