Home Izdvojeno Dani svetog Vida u Mraclinu ponudit će pregršt kulturnih, zabavnih i sportskih...

Dani svetog Vida u Mraclinu ponudit će pregršt kulturnih, zabavnih i sportskih događanja

PODIJELITE
Foto: Arhiva

Od 13. do 19. lipnja u Mraclinu će se održati 11. Dani svetog Vida. Uz Kulturno-umjetničko društvo ‘Dučec’ u organizaciju su se uključile sve mraclinske udruge. U sklopu manifestacije održat će se niz kulturnih, zabavnih i sportskih događanja.

– Kao što možete zaključiti, i ove je godine uložen velik trud u pripremu Dana svetog Vida. Pozivamo sve mještane, ali i sve naše čitatelje da se odazovu na ovu manifestaciju u nadi da će kroz sedam svečarskih dana svatko pronaći nešto za sebe. – poručili su iz KUD-a.

Predstava ‘Audicija’ Amaterskog kazališta ‘Zamka’ iz Svetog Ivana Zeline 13. lipnja otvorit će manifestaciju. Riječ je o predstavi koja je ovo kazalište plasirala na ovogodišnji ‘Festival kazališnih amatera Hrvatske’.

Drugi dan rezerviran je za djecu. Na Jančetovom gruntu održat će se natjecanje u starim igrama poput skakanja u vreći i potezanja užeta. Osim u natjecanjima, djeca će moći sudjelovati i u kreativnim radionicama, a nakon završetka natjecateljskog djela organizirano je zajedničko druženje.

Na blagdan svetog Vida, 15. lipnja velečasni Đuro Sabolek blagoslovit će obnovljeno drveno raspelo koje postavljeno u mjestu još davnih tridesetih godina prošlog stoljeća. U večernjim satima održat će se i večer turopoljske kajkavske poezije ‘Dobri i dragi naš kaj’, na kojoj će nastupiti brojni mraclinski i turopoljski pjesnici i glazbenici. U sklopu večeri članovi KUD-a ‘Dučec’ premijerno će izvest pjesmu Tomislava Galekovića Brke ‘Mraclin, selo milo’.

DUCEC PLAKAT 2016

Četvrti dan donosi tradicionalnu tamburašku večer na kojoj će nastupiti mraclinski tamburaški sastavi Lajbeki, Alibi, Modra Galica, Takt, Dobre duše, veliki orkestar KUD-a ‘Dučec’ te premijerno i ženski tamburaški sastav ovog KUD-a. Osim njih, nastupit će i gosti iz KUD-a Sesvete i Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman iz Grubišnog polja.

Nogometni klub ‘Marclin’ u sklopu ove manifestacije organizira dva događanja. U petak 17. lipnja na druženju pod nazivom ‘Susret generacija – ususret jubileju NK Mraclin’ bit će predstavljena povijest ovog kluba koji iduće godine slavi 85. obljetnicu osnivanja. Program će voditi Ratko Cvetnić, Davor Štuban i Vitomir Štuban. U subotu će se održati memorijalni malonogometni turnir u čast prerano preminulom članu kluba Blažu Galekoviću. Isti dan i DVD Mraclin organizira Dan otvorenih vrata.

Manifestacija završava u nedjelju, Vidovskim proščenjem. U 11 i 17 sati održat će se mise, a nakon poslijepodnevne, KUD-ovi ‘Dučec’ i ‘Nova zora’ iz Donje Lomnice održat će veliki zajednički koncert.