Home Kultura Dani europske baštine u Bukevju uz edukativnu radionicu

Dani europske baštine u Bukevju uz edukativnu radionicu

Naučite tradicijsku tehniku opletanja uskrsnih jaja

PODIJELITE

U sklopu Dana europske baštine će se u Bukevju održati edukativna radionica. Organizira je KUD “Slavuj” Bukevje i “Družina” – Čuvari tradicije hrvatskih obiteljskih zadruga.

Radionica će biti o domaćoj tradicijskoj tehnici opletanja uskrsnih jaja. “Budući da je to tehnika koja je proglašena zaštićenom hrvatskom nematerijalnom baštinom, želimo da je putem naših radionica upozna i nauči što veći broj ljudi.” U cilju održivog razvoja žele potaknuti i pozvati sve koji još znaju primjenu domaće tehnike opletanja uskrsnih jaja da u tome pouče mlađu generaciju te na taj način prošire njihovo znanje i obrazovanje za život o običajima, umijećima ukrasnih tradicijskih tehnika te darivanju kao ljudskoj potrebi.

Radionica će se održati 17. listopada u Društvenom domu Bukevje i počet će u 17 sati, no zbog epidemioloških mjera i organičenog broja sudionika potrebna je prijava. Zainteresirani se mogu prijaviti na broj Snježane Marcijan na 091 4899-849. Dodatne informacije i prijave možete obaviti i putem maila na snjezana.marcijan@gmail.com te druzina@druzina.hr.