Home Izdvojeno Danas nema novooboljelih, još jedna osoba ozdravila

Danas nema novooboljelih, još jedna osoba ozdravila

U odnosu na jučer nema novozaraženih u našem gradu, stanje je nepromijenjeno

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice

Dobre vijesti na početku novog tjedna. U odnosu na jučer nema novozaraženih u našem gradu, stanje je nepromijenjeno pa tako i dalje bilježimo 34 oboljela u Velikoj Gorici i još četiri u općinama što je ukupno 38 osoba.

S današnji je danom još jedna osoba ozdravila, što čini do sad ukupno tri ozdravljene osobe.

Novost od danas je i kako je omogućeno kretanje bez propusnica na teritoriju Zagrebačke županije kao i između Gorice i Zagreba, no iz Stožera civilne zaštite Velike Gorice apeliraju: „Ako nemate potrebe nemojte ići u Zagreb, čuvajte sebe i druge, budite odgovorni“.

Propusnice za Sisačko-moslavačku županiju i dalje su na snazi.

Ako trebate fizički podići propusnicu Stožer civilne zaštite u Gorici od ovog tjedna vam to može omogućiti samo radnim danima, od 8 do 16 sati. Izvan tog vremena nema fizičkog izdavanja propusnica.

Javni prijevoz i dalje funkcionira samo za nužne službe, uz kontrolu Stožera civilne zaštite koji pregledavaju propusnice. Od danas je na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje omogućeno i podnošenje prijava za mjere pomoći, a o čemu možete pogledati na webu VEGORE ili OVDJE. Pomoć je to u iznosu od 4000 kuna za plaće u onim sektorima i zaposlenicima kojima je zbog zdravstvene krize smanjeno ili onemogućeno poslovanje.

Iduće obraćanje iz Stožera civilne zaštite najavljeno je za petak, a današnje možete pogledati ovdje: