Home Izdvojeno Cicibanovo novo ruho

Cicibanovo novo ruho

Nakon uspješno napravljene energetske obnove na vrtiću, dobili su i obnovljeno dječje igralište

PODIJELITE

Dječji vrtić Ciciban u Dječjem je tjednu zasjao u novom ruhu. Nakon uspješno napravljene energetske obnove na vrtiću, dobili su i obnovljeno dječje igralište. Uloženo je više od pet milijuna kuna, od čega je pola iznosa osigurano preko EU fondova, govori gradonačelnik Dražen Barišić. “Drago nam je da smo još jedan projekt podržali i izgurali i tako pružili našim mališanima viši standard odgoja i obrazovanja”, govori gradonačelnik.

Što se igrališta tiče, riječ je o EU projektu poboljšanja materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima koji je grad prijavio na resorno ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, koji je sufinancirao projekt. Veliko igralište raspoređeno je u tri cjeline; jaslični dio te sprave za mješovitu i stariju predškolsku skupinu. Svako je igralište obojeno, popunjeno adekvatnim spravama za motorički razvoj, predstavila je ravnateljica, Tatjana Karlović Oslaković

“Danas su djeca se češće pred ekranima, tabletima i monitorima, zaboravili su biti djeca. Nekad smo se igrali s loptom, na otvorenom, gumi gumi, badminton…Ljepše je biti i skakati na otvorenom nego u kući i na nama odraslima je da im to omogućimo i pružimo najbolje što možemo”, zaključuje Oslaković.