Home Izdvojeno Centar za odgoj i obrazovanje slavi veliku 83. godišnjicu rada i djelovanja

Centar za odgoj i obrazovanje slavi veliku 83. godišnjicu rada i djelovanja

Centar je prva škola s posebnim programom na razini države koja je stekla status međunarodne eko-škole, a danas ga je ponovno obnovila

PODIJELITE

Velik je ovo dan za Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica. Danas slave svoju 83. obljetnicu rada i djelovanja u sklopu koje su organizirali razne kreativno-sportske aktivnosti.

Ivanka Mijić, pedagoginja centra, govori nam da su sretni uz obitelji, djecu i uzvanike obilježiti ovu obljetnicu, posebice zato što je ovo prva ovakva proslava nakon dvije godine. “Još uvijek ne možemo to organizirati tradicionalno, kako smo radili prije. Međutim, imamo sportsko-kreativni dan u kojem sudjeluje svih 76 učenika i svi naši učitelji. Velik je odaziv, tu su tematske radionice i sve je vrlo interesantno i poučno.”, govori nam Mijić.

Centar je bio prva škola sa statusom međunarodne eko-škole

Početak obilježavanja bilo je podizanje zelene zastave kao obilježja eko-škole. Zanimljivo je i što je Centar za odgoj i obrazovanje zapravo prva škola s posebnim programom na razini Republike Hrvatske koja je stekla status međunarodne eko-škole. Taj status se svake dvije godine, pa tako i ove, obnavlja upravo podizanjem zastave. Josip Filipović iz Upravnog odjela za urbanizam i zaštitu okoliša Grada Velike Gorice rekao nam je da su iz Grada, kao “kum” ove eko-škole vrlo zadovoljni i sretni što ovaj program traje već 17 godina i što se nastavlja provoditi. “Svakako ćemo i u budućnosti podržati ovakve projekte i programe.”, dodaje.

Obilježavanje 83. obljetnice se održalo na otvorenom s obzirom na to da su zbog potresa mijenjali lokaciju. Kako navodi Mijić, trenutno nemaju uvjete i zatvoren prostor za rad po razredima niti za skupne aktivnosti. Međutim, rade na različitim projektima poput “Volim hodanje” kroz koji učenici s učiteljicama šetaju po gradu, a koji će i danas na taj način sudjelovati u obilježavaju. Nadaju se danas održati i nogometnu utakmicu s roditeljima te druge sportske aktivnosti.