Home Sport Bruno Škrinjarić najbolje plasirani Hrvat na porečkom Ironmanu!

Bruno Škrinjarić najbolje plasirani Hrvat na porečkom Ironmanu!

Bruno je 1,9 km plivanja – 90 km bicikla – 21,1 km trčanja sveukupno završio za 4 sata i 17 minuta

PODIJELITE

Maratonci su kroz vikend bili aktivni, ali i uspješni. U Zagrebu je održano Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u cestovnom hodanju gdje je na utrci od 20 km nastupio Berislav Devčić, na 1. Vatrogasnoj utrci Bedenec je nastupio Nedjeljko Babić, a u nedjelju je održano prvo izdanje Plava Laguna Ironman 70.3 utrke u Poreču gdje je nastupio Bruno Škrinjarić.

Devčić je osvojio ukupno četvrto mjesto, Babić je također zasjeo na četvrto mjesto dok su ekipno bili treći. Škrinjarić je u Poreču pak postigao zavidan rezultat na jednoj od najtežih utrka – Ironmanu! Bruno je 1,9 km plivanja – 90 km bicikla – 21,1 km trčanja sveukupno završio za 4 sata i 17 minuta. Ovime se plasirao na 7. mjesto ukupnog poretka, na 1. mjesto od hrvatskih natjecatelja te na 1. mjesto u svojoj starosnoj kategoriji M35.

Ovaj rezultat pomogao mu je u kvalifikaciji na Ironman 70.3 Svjetsko prvenstvo koje će se održati sljedeće godine u Finskoj! Bruno prenosi svoje dojmove s utrke: „Što se tiče same utrke, sve sam triatlon discipline odradio veoma solidno. S plivanjem sam, kao i na zadnjem srednje dugom triatlonu, poprilično zadovoljan – prosječni tempo od 1:37 min. na 100 metara, iako je to još uvijek relativno sporo, je moj osobni rekord. Staza za bicikl je bila gotovo savršena – kapa do poda organizatorima koji su uspjeli kompletno zatvoriti autocestu gdje se odvijala većina biciklističkog segmenta. Bicikl sam većinom odradio u manjoj skupini, pazio sam na watte, i cilj mi je bio samo držati se kolege za kojeg znam da je vrhunski biciklist. Kad smo došli na polumaraton, moram priznati da sam se od prvog koraka jako dobro osjećao, i samo sam počeo prolaziti „uber akvabajkere“ te ukupno imao treće najbrže vrijeme trčanja (1:17:25).“

Čestitke Bruni Škrinjariću na odličnom rezultatu!