Home Vijesti Bogati dani u Mraclinu

Bogati dani u Mraclinu

PODIJELITE

Mraclinci su ovih dana imali pune ruke posla, ali i pune dvorane raznih događanja, a zapalili su i Jurjevski krijes koji je ponovo privukao brojne posjetitelje. Posebno su ponosni na nastup Skradinki uz koje se na mraclinskoj zgradi “pjevalo i pljeskalo sat i pol bez prestanka”. Uz njih nastupila je i klapa Nostalgija, te ženska vokalna skupina KUD-a Dučec.

“Koncert Skradinki bio je kruna programa. Skradinke su se pokazale kao veoma uigran sastav iz kojeg u svakoj pjesmi iskoči po koja vrhunska solistica. Ne samo da su najbolji kulturni proizvod svoga kraja, kako smo ih već najavili, nego su doista sam vrh hrvatskog klapskog pjevanja, o čemu, uostalom, govore i mnogobrojne nagrade”, pišu Mraclinci o čemu više čitajte OVDJE.

A povodom stote obljetnice mraclinske škole nastavljene su radionice za djecu. Desetak mraclinskih školaraca ugostila je Suzana Macenić koja im je predstavila svoj OPG i uvela ih u čudesan svijet plastenika, cvijeća i povrća.

Održana je i radionica na temu robotike koja je okupila 15-tak učenika. Cilj radionice bio je podići svijest učenika za rješavanje zadataka kombiniranjem svih dosadašnjih znanja, kritičko razmišljanje, detaljnu analizu, logičko promišljanje, učenje kroz metodu pokušaja i pogreške te argumentirane rasprave sa edukacijskim robotima mBot.