Home Izdvojeno Blagoslovljen novi zvonik na kapeli u Roženici

Blagoslovljen novi zvonik na kapeli u Roženici

Zvonik je blagoslovio sisački biskup, Vlado Košić

PODIJELITE

Najstariji mještani sjećaju se još priče pokojnog Josipa Markuza iz Roženice koji je tvrdio kako mu se na prostoru kapele Bezgrešnog srca Marijina u Roženici ukazala Gospa. Bilo je to 50-tih godina prošlog stoljeća. Od onda pa do danas traje ideja i inicijativa obnove starog zvonika i kapelice koja je danas postala kulturno dobro, spomenik povijesti.

Na inicijativu obitelji Markuz krenulo se s obnovom zvonika koji je u nedjelju, 6.listopada svečano otkriven i blagoslovljen. Blagoslovio ga je sisački biskup Vlado Košić u nazočnosti 500-tinjak mještana, župljana i hodočasnika, donatora te pokupskog župnika Antuna Pećara. „Bio je to povijesni, jedinstven dan za sve župljane i mještane. Imamo obnovljenu kapelu i novi zvonik, a tu će se i svete mise ubuduće i dalje služiti na otvorenom s obzirom na to da je prostor kapelice premalen da primi sve vjernike, rekao nam je načelnik općine Pokupsko, Božidar Škrinjarić.

Uz općinu, zvonik su financirali i brojni donatori, a u ime obitelji i svih mještana biskupu je na dolasku zahvalio Stjepan Markuz, poklonivši mu sliku Bezgrešnog Srca Marijina. Uoči svete mise, u Pokupskom je, uz nazočnost župljana i župnika Pećara, biskup blagoslovio i župnu kuću koju je župnik uređivao protekle tri godine.