Home Izdvojeno BICIKLISTIČKI AUTOPUT Pedalama 121 kilometar po Zagrebu i županiji

BICIKLISTIČKI AUTOPUT Pedalama 121 kilometar po Zagrebu i županiji

U pripremi je veliki projekt biciklističkog autoputa "Greenway" koji će povezati Zagreb sa županijom sve do Slovenije

PODIJELITE
Izvor: Facebook Biciklijada ZG-VG-ZG

Od Zagreba, preko Zagrebačke županioje pa sve do Slovenije projekt je Greenway koji prati tok rijeke Save od granice sa Slovenijom do Lijevog Dubrovčaka. Projekt je vrijedan gotovo 123 milijuna kuna, a sama je izgradnja, u kojoj su partneri Zagreb i Županija, podijeljena u devet faza.

 

Pilot projektom, nedavno predstavljenim u Inovacijskom centru u Zagrebu, u ovoj se fazi financira izrada tehničke dokumentacije za cijeli obuhvat Greenwaya te izgradnja pete faze – trasa od Arena centra do pješačko biciklističkog mosta u dužini od 1.750 metara, u ukupnoj vrijednosti od 6.7 milijuna kuna.

“Zagrebačku županiju često zovemo “zelenim zagrebačkim prstenom”. Taj zeleni predznak, skladan suživot s prirodom i bogatstvo zelenih površina vrijedan je resurs na koji smo iznimno ponosni. Stoga je Zagrebačka županija ponosna na ovaj projekt koji će biciklističkom infrastrukturom uz rijeku Savu povezati i dodatno učvrstiti ionako neraskidive veze Zagreba i Zagrebačke županije – izjavio je ravnatelj Razvojne agencije Zagrebačke županije Stipo Velić nadodavši kako u svijetu ima oko 60 milijuna cikloturista, a od tih 20ak istražuje nove destinacije. Završetkom ovog projekta, ideja je da jedan dio njih završi i na našem području – poručio je Velić.