Home Izdvojeno Biciklistička utrka kroz županiju i Turopolje unatoč kiši prošla u odličnoj atmosferi

Biciklistička utrka kroz županiju i Turopolje unatoč kiši prošla u odličnoj atmosferi

Natjecali su se u dvije rute maratona - kraću od 107 kilometara, te dužu od 157 kilometra

PODIJELITE
Foto: Arhiva 2022.

U nedjelju, 29. svibnja, održan je biciklistički maraton “Konzum Roller Coaster 2022” by Vladimir Fumić koji je prolazio i kroz Turopolje.

Ova atraktivna utrka imala je dvije rute maratona – kraću od 107 km i ±1.060 m, te dužu od 157 km i ±1.700 m, a obje prolaze područjem Grada Zagreba i Zagrebačke županije, s naglaskom na poput roller coastera strmo brežuljkastim, zavojitim i nadasve valovitim, ali i slikovitim Vukomeričkim goricama i Pokuplju.

“Dugačke, ravne dionice u kombinaciji sa strmim usponima i spustovima za pobjedu su tražile puno više od snažnih nogu. Radi kiše već drugi put zaredom, bilo je prije svega potrebno ustrajati u nakani sudjelovanja na maratonu, a posebno su do izražaja došle tehnika i taktika vožnje, snaga i izdržljivost, kao i sama strategija utrke uopće u svladavanju obiju ruta.”, objašnjavaju organizatori.

Nastupilo je 105 biciklista, od koji je 24 natjecatelja/natjecateljica iz Slovenije, 1 iz Njemačke, 1 iz BiH i 1 natjecateljica iz Velike Britanije, tako da je utrka imala međunarodni karakter. Prisutnost cestovnih biciklista iz čak 13 hrvatskih gradova bila je itekako impresivna, redom iz Crikvenice, Rijeke i Grobnika u općini Čavle, Pule, Labina, Vodica, Čakovca, Varaždina, Krapine, Donje Stubice, Samobora, Siska, Svete Nedelje i dakako najviše iz grada domaćina Zagreba. Utrku je uspješno završilo 99 natjecatelja, od toga 9 natjecateljica.

Rutu velikog cestovnog biciklističkog maratona od 157 kilometara završilo je 15 natjecatelja, a najbrži je bio: Viktor Potočki s vremenom 3:57:18, drugi je bio Matija Kvasina, a treće plasirani  Carlo Jurišević s vremenom 4:02:30. Rutu kraćeg cestovnog biciklističkog maratona od 107 kilometara završilo je 84 natjecatelja i 8 natjecateljica. Pobjednik u muškoj konkurenciji je Saša Jeftinić s vremenom 2:31:52. Drugo mjesto osvojio je Ivan Heged, a treće mjesto pripalo je Gašperu Breznik iz Slovenije s vremenom 2:31:53. U ženskoj konkurenciji pobjednica je Iva Lovrić s vremenom 3:00:37, drugo mjesto osvojila je Rebeka Dolinar, a treće Andrea Heged.

Prema izjavama svih sudionika utrke osiguranje rute biciklističkog maratona i sigurnost natjecatelja bili su na najvišoj razini.