Home Izdvojeno Antonio Vrban je najbolji učenik-sportaš Zagrebačke županije

Antonio Vrban je najbolji učenik-sportaš Zagrebačke županije

Ženska šahovska ekipa O.Š. ''Vukovina'' najbolja je u konkurenciji školskih sportskih društava osnovnih škola. Nagradu za životno djelo primio je Dragan Bulatović iz Srednje strukovne škole Velika Gorica, a među nagrađenim učiteljima tjelesne i zdravstvene kulture našli su se i Jagoda Mrduljaš iz O.Š. Jurja Habdelića te Ivica Herceg iz O.Š. Eugena Kvaternika.

PODIJELITE
foto: Zagrebačka županija

Školski sportski savez Zagrebačke županije proglasio je najbolje učenike-sportaše i školska sportska društva u školskoj 2016./2017. godini.

Najboljom sportašicom u konkurenciji učenica srednjih škola proglašena je Ana Malec iz SŠ „Ivan Švear“ iz Ivanić-Grada, članica školske rukometne ekipe koja je na državnom natjecanju osvojila prvo mjesto. Najbolja sportašica u konkurenciji učenica osnovnih škola je Nika Kovač iz O.Š. Bogumila Tonija iz Samobora, članica ekipa koja je osvojila treće mjesto na državnom natjecanju u krosu, a sudjelovala je i na državnim natjecanjima u plivanju i atletici, dok je najbolja sportašica u konkurenciji učenica 5. i 6. razreda Tara Kuzmec iz O.Š. Rugvica, članica školske rukometne i futsal ekipe.Najbolji sportaš u konkurenciji srednjoškolaca je Antonio Vrban, prošle školske godine maturant Gimnazije Velika Gorica, koji je za školu, na državnom natjecanju, nastupio u atletici, a bio je i član ekipe u krosu i futsalu. Najbolji sportaš među učenicima osnovnih škola je David Osmak iz O.Š. Bogumila Tonija iz Samobora, s ekipom je osvojio drugo mjesto na državnom natjecanju u judu, a sudjelovao je i na državnom natjecanju u plivanju. Najbolji među učenicima 5. i 6. razreda je Ivan Lindić, također učenik O.Š. Bogumila Tonija, koji je s ekipom škole osvojio prvo mjesto na državnom natjecanju u atletici te drugo mjesto na državnom natjecanju u judu.

Najbolja ekipa školskih sportskih društva osnovnih škola u kategoriji dječaka 5. i 6. razreda je ekipa atletike O.Š. Bogumila Tonija iz Samobora, a u kategoriji djevojčica 5. i 6. razreda rukometna ekipa O.Š. Rugvica. Muška atletska ekipa O.Š. Sveta Nedelja i ženska šahovska ekipa OŠ Vukovina najbolje su ekipe u konkurenciji školskih sportskih društava osnovnih škola, a muška rukometna ekipa Srednje strukovne škole Samobor i ženska rukometna ekipa S.Š. Ivana Šveara iz Ivanić-Grada u konkurenciji sportskih društva srednjih škola.Najboljim školskim sportskim društvima proglašeni su ŠSD „Bogumilac“ O.Š. Bogumila Tonija iz Samobora i ŠŠD „Mladost“ S.Š. „Ivan Švear“ iz Ivanić-Grada.

Priznanja su dodijeljena i u kategoriji učenika s posebnim potrebama. Nagrađeni su Ivan Garašić (atletika; O.Š. Samobor), Tea Prpić (atletika; O.Š. Samobor), Luka Roviščanec (atletika; S.Š. „Ivan Švear“, Ivanić-Grad), Jurica Vukelić (plivanje; Centar za odgoj i obrazovanje Lug) i Željko Balog (stolni tenis; Centar za odgoj i obrazovanje Lug).

Tradicionalno, nagrađeni su i učitelji tjelesne i zdravstvene kulture – Jagoda Mrduljaš (O.Š. Jurja Habdelića, Velika Gorica), Zoran Rajčević (O.Š. Bogumila Tonija, Samobor), Ivica Herceg (O.Š. Eugena Kvaternika, Velika Gorica) i Goran Bobić (S.Š. „Ivan Švear“, Ivanić-Grad), dok je nagradu za životno djelo primio Dragan Bulatović iz Srednje strukovne škole Velika Gorica.

Svečanost je održana u Dubravi, a priznanja najboljima, uz ostale, uručio je i zamjenik župana Hrvoje Frankić.

foto: Zagrebačka županija