Home Izdvojeno LADO u Gorici: Održat će korizmeni koncert Raspelo uz dramske umjetnike

LADO u Gorici: Održat će korizmeni koncert Raspelo uz dramske umjetnike

Poštujući epidemiološke mjere, program će izvoditi manji broj pjevača Ansambla LADO

PODIJELITE

18. ožujka će se u Crkvi sv. Petra i Pavla održati Korizmeni koncert Raspelo Ansambla narodnih plesova i pjesama LADO. Početak koncerta je u 19:30 sati.

Poštujući epidemiološke mjere, program će izvoditi manji broj pjevača Ansambla LADO, a kao i 2013. godine kada je LADO posljednji puta izvodio program Raspelo pridružit će im se dramski umjetnici koji će recitirati tekstove iz hrvatske kajkavske književnosti.

Sakralne – božićne i korizmene koncerte LADO održava u raznim hrvatskim župama čime se vjernici uvode u pripremu za slavljenje blagdana. Ove su godine u korizmeni program ponovno uvršteni kajkavski korizmeni napjevi s nagrađivanog nosača zvuka Raspelo autora Dražena Kurilovčana i Vida Baloga, koji je 2003. godine osvojio nagradu Porin za najbolji album duhovne glazbe.

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO jedini je nacionalni profesionalni folklorni ansambl osnovan 1949. godine sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničke obrade i scenskoga prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije.