Home Izdvojeno Ako volite čitati, uživat ćete u ovom istraživanju o književnosti

Ako volite čitati, uživat ćete u ovom istraživanju o književnosti

Imate priliku biti dio istraživačkg projekta "Pamćenje (o) književnosti u svakodnevici"

PODIJELITE

Za sve ljubitelje knjiga otvorila se mogućnost da sudjeluju u istraživanju o književnim djelima i okolnostima u kojima čitate. Konkretno, riječ je o istraživačkom projektu “Pamćenje (o) književnosti u svakodnevici” koje provode ispitivači Odsjeka za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Jedan od punktova za provedbu istraživanja bit će i u našem Središnjem odjelu za odrasle u Gradskoj knjižnici Velika Gorica gdje će vas ispitivač Luka Ostojić strpljivo čekati utorkom od 10:00 do 13:00 i srijedom od 17:00 do 19:00. S ispitivačem ćete moći kroz set pripremljenih pitanja razgovarati o književnim djelima, sjećanju na pročitane tekstove i okolnostima u kojima čitate.

Na ispitivanju mogu sudjelovati sve punoljetne osobe neovisno o obrazovanju, ukusu i navikama. “Svi vaši odgovori bit će korisni i ispravni, a jedini uvjet je da se ispitanici ne bave književnošću profesionalno. Ovisno o duljini vaših odgovora, intervju može trajati oko pola sata, svi vaši podaci ostaju anonimni, a audio snimke nastale u sklopu istraživanja bit će dostupni samo istraživačkom timu.”, objašnjavaju iz knjižnice.

Sudjelovati možete tako da dođete u Središnji odjel za odrasle na adresi Zagrebačka 37, u terminima utorkom od 10:00 do 13:00 ili srijedom od 17:00 do 19:00. Iz knjižnice, s obzirom na duljinu trajanja intervjua, pozivaju da se prijavite kako biste izbjegli čekanje. Javiti se možete putem e-maila nabava@knjiznica-vg.hr kako bi vam potvrdili termin u kojem možete doći i sudjelovati. U istraživanju sudjelujete anonimno, pod šifrom koju dodjeljuje ispitivač.