Home Izdvojeno AGLOMERACIJA Raspisan natječaj za pročistač, vrijedan 100 milijuna kuna

AGLOMERACIJA Raspisan natječaj za pročistač, vrijedan 100 milijuna kuna

Financiranje gradnje osigurano je s 69 posto sredstava iz EU fondova, sredstva Hrvatskih voda te VG Vodoopskrba s 9 posto

PODIJELITE

VG Vodoopskrba raspisala je javni natječaj za gradnju srca projekta Aglomeracije Velika Gorica – gradnju pročistača otpadnih voda- obavijestila je na svojim stranicama Grad Velika Gorica.

Natječaj obuhvaća projektiranje i rekonstrukciju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i izgradnju nadzorno upravljačkog sustava, procijenjene je vrijednosti 97 milijuna kuna (plus PDV) koji bi kroz tri godine trebao donijeti novi pročistač otpadnih voda kapaciteta 74 tisuće ES (ekvivalent stanovnika) i trećeg stupnja pročišćavanja. U gradu podsjećaju kako je postojeći pročistač otpadnih voda u rad  pušten 1973. godine s kapacitetom 35 tisuća ES.

“Financiranje gradnje osigurano je s 69 posto sredstava iz EU fondova, tu su i sredstva Hrvatskih voda odnosno države, a mi smo s 9 posto. Gorici kao rastućem gradu treba kapacitet 60 tisuća ES, no za buduća vremena gradi se 74 tisuća ES. Dobit ćemo suvremen uređaj koji će biti tehnologije visoke razine, a od postojećeg pročistača ostat će 20 posto jer je potrebno i za vrijeme gradnje da dva postojeća bazena budu u funkciji”, rekao je direktor VG Vodoopskrbe, Tomislav Jelisavac, a prenosi Gorica.hr

Natječaj obuhvaća projektiranje (idejni projekt – izmjena/dopuna ako je nužno, glavni projekt, izvedbeni projekt, projekt izvedenog stanja), ishođenja odobrenja i dozvola, izgradnju uređaja i instaliranje nadzornog upravljačkog sustava, puštanje uređaja u pogon te obuku osoblja. Rok za dostavu ponuda je 14. travnja, a kada dođe do potpisivanja ugovora s odabranim izvođačem radova isti će imati rok od 36 mjeseci da novi pročistač pusti u pogon.