Home Crna Kronika 44-godišnjak u kući držao veću količinu različitih droga, novac i oružje

44-godišnjak u kući držao veću količinu različitih droga, novac i oružje

PODIJELITE

44-godišnjak iz Velike Gorice je na zasada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljao veće količine amfetamina, marihuane i smole konoplje tipa droga – hašiš, a koju je potom skrivao u kući na području Velike Gorice. U kući je amfetamin, sumnja se, radi dobivanja na masi miješao s organskom kiselinom, nakon čega ju je prepakiravao i tako pripremljenu preprodavao na ilegalnom tržištu.

Također, protivno odredbama čl. 30. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana je i neovlašteno nabavio i posjedovao veće količine streljiva koje je također skrivao kući.
Zanimljivo je i da je 9. ožujka u 19 sati policijskim službenicima prilikom provjere identiteta dragovoljno izručio 12,1 grama marihuane pakirane u tri paketića i jedan paketić 0,6 grama amfetamina.

Pretragom kuće kojom se osumnjičeni koristi pronađeno je ukupno 794,7 grama marihuane pakirane u plastičnu kutiju, staklenku i dvije plastične vrećice, 15,75 grama amfetamina pakiranog u plastičnu vrećicu, 11,2 grama smole konoplje tipa droga –hašiš, 377 grama organske kiseline, dvije digitalne vage s tragovima droge, rukavice za pakiranje droge te novac za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge. Osim droge, policijski službenici su pronašli i pušku s glatkim cijevima, više desetaka komada puščanog streljiva, nekoliko stotina komada pištoljskog streljiva te dva spremnika za automatsku pušku.