Home Izdvojeno Za 40.rođendan Cicibanu na poklon obnovljeni vrtić

Za 40.rođendan Cicibanu na poklon obnovljeni vrtić

Vrijednost projekta energetske obnove u kojem je Grad sudjelovao s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je 4,7 milijuna kuna

PODIJELITE

Pjesma i radost danas u Dječjem vrtiću Ciciban u kojem slave 40 godina vrtića. Velika proslava organizirana je u Pučkom učilištu, a svečano je ovih dana i u vrtiću gdje su klinci, njih 600-tinjak po raznim grupama, i njihove tete veseli, kreativni i razigrani.

Razlog više za slavlje dolazi i iz Grada Velike Gorice koji je upravo Ciciban prije dvije godine prijavio na projekt energetske obnove pa je tako ovaj dječji vrtića zablistao u novom, obnovljenom ruhu. Uz dotrajalu fasadu, stolariju i instalacije kompletno je obnovljen vanjski i unutarnji izgled vrtića, a čime će se godišnje uštede energije popeti na 76 posto. “Osim uštede energije benefiti ovog projekta su i briga za okoliš i zdravlje djece, stvoreni su i sigurnosni uvjeti kao i oni za kvalitetniju igru, rast i razvoj mališana”, predstavio je projekt pročelnik Domagoj Ilečić.

Vrijednost projekta u kojem je Grad sudjelovao s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je 4,7 milijuna kuna. Od toga su 1,6 milijuna kuna bespovratna sredstva iz EU fonda za regionalni razvoj. Projekt je kandidiran i na ostale raspoložive izvore financiranja, poput Zagrebačke županije koja je dodijelila 224 tisuće kuna ili pak Fonda za sufinanciranje projekata kojim je osigurano dodatnih 928 tisuća kuna, čime je osigurano ukupno 2,8 milijuna kuna za projekt energetske obnove Cicibana.

“Osjeti se promjena, ugodnije je , ljepše i puno toplije. Zadovoljni smo i mi i djeca jer naš je zadatak osigurati našoj djeci najbolje moguće uvjete i sretni smo i zahvalni što smo to ovim projektom omogućili”, poručuje ravnateljica Tatjana Karlović.

Gradonačelnik Dražen Barišić spomenuo je i ostale projekte obnove koji su u tijeku, poput Osnovne škole Vukovina i Nikola Hribar, tu je i Upravna zgrada u Šetalištu Franje Lučića koja kreće u obnovu, dok županija sufinancira obnovu Srednje strukovne škole. “Vodeći smo Grad u Zagrebačkoj županiji koji je u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost uspio osigurati visoku razinu investicije i provedbe. Čak 60 milijuna kuna za zaštitu okoliša istoimenog Fonda do sad se slilo u Goricu i tim tempom nastavljamo i dalje”, zaključio je gradonačelnik.