Home Kultura 257. MATIČIN ČETVRTAK Predstavljanje osmog izdanja časopisa Ogranka Matice hrvatske “L U...

257. MATIČIN ČETVRTAK Predstavljanje osmog izdanja časopisa Ogranka Matice hrvatske “L U Č”

Predstaviti će ga Ana Plehinger, predsjednica Ogranka i prof.dr.sc. Bernardina Petrović, glavna urednica časopisa

PODIJELITE
Foto izvor: matica-gorica.hr/web

Na 257.Matičinu četvrtku 16. rujna časopis Ogranka Matice hrvatske u Velikoj Gorici “L U Č” br.8 predstaviti će Ana Plehinger, predsjednica Ogranka i prof.dr.sc. Bernardina Petrović, glavna urednica časopisa.

– Naš Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici ima svake godine raznoliku izdavačku djelatnost, ali smo postali prepoznatljivi po časopisu LUČ, koji izlazi jednom godišnje. Na ovom Matičinom četvrtku predstaviti ćemo vam LUČ br.8 iz 2020.godine, u kojoj smo za glavnu temu uzeli 40. obljetnicu priručne gramatike hrvatskoga književnog jezika – kazali su iz velikogoričkog Ogranka.

Naime, zamjetno je brzo zaboravljanje, kako u stručnim krugovima, tako i u javnosti općenito – tko su oni koji su u olovnim vremenima našli snage i hrabrosti obraniti naš jezik.

O tome i o još nekoliko tema, govoriti će glavna urednica LUČ-i, profesorica doktorica znanosti Bernardina Petrović.

257. izdanju Matičinog četvrtka možete se priključiti OVDJE, a budući da su na snazi i dalje epidemiološke mjere bolesti COVID19 na području čitave RH, stoga će se ovaj projekt Ogranka Matice hrvatske u Velikoj Gorici, nastaviti do daljnjega samo u online obliku.