Home Izdvojeno 2015. uspješna za goričke karatiste

2015. uspješna za goričke karatiste

PODIJELITE

Na ekipnom prvenstvu Hrvatske u karateu koje je jučer održano u Slavonskom Brodu, Karate klub Velika Gorica osvojio je srebro i tako postao viceprvak Hrvatske u borbama. U ‘srebrnom’ timu nastupili su Igor Vrban, Kristijan Obrazović, Patrik Macukić i Ivor Babić.Igor Vrban karate VG

– Rezultat je vrhunski, no nakon odrađenog finala dečki su bili malo razočarani jer su svjesni koliko su kvalitetni i koliko su željeli to zlato. Napomenuli bismo samo da je naš član Ivan Vrban bio posuđen za ovo ekipno prvenstvo našem susjednom prijateljskom klubu Mladost Ivanić Grad, s kojima je osvojio titulu juniorskih prvaka Hrvatske. – rekli su iz kluba.

Godina na izmaku bila je uspješna za goričke karatiste. Početkom godine Ines Grdenić osvojila je broncu na Europskom prvenstvu u Švicarskoj u kategoriji juniorki, na kojem je nastupio i Ivan Vrban u kategoriji kadeta.

U ožujku na prvenstvu Hrvatske za uzrast od 10 do 14 godina, klub osvaja četiri medalje, od čega tri zlata. Patrik Macukić, Igor Vrban i Domagoj Blagojević u svojim kategorijama postaju prvaci države u uzrastu mlađih kadeta.

Krajem svibnja, Igor Vrban u sastavu mlade reprezentacije osvaja Balkansko prvenstvo u Herceg Novom u Crnoj Gori, a početkom srpnja na Svjetskom kupu u Umagu Ines Grdenić osvaja srebro u konkurenciji juniorki.Reprezentacija Karate klub VG

Ovaj mjesec Ines Grdenić i Kristijan Obrazović osvojili su medalje na Balkanskom prvenstvu u Dubrovniku. Obrazović je osvojio srebro u uzrastu kadeta -63kg, a Grdenić broncu u uzrastu juniorki -48kg.

Na prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore, klub osvaja pet medalja, od čega tri zlata što mu osigurava tri predstavnika na Europskom prvenstvu koje će se održati na Cipru u veljači 2016. godine.

[print_gllr id=37927]

Fotografije: Karate klub Velika Gorica